ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Οι περιπέτειες της κυπριακής ομάδας OffRoad στην Καστοριά (φωτογραφίες)

Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η «Autolife Team: Starikovich-Heskes», η πρώτη Κυπριακή ομάδα του Dakar, κατάφερε να μαζέψει μετάλλια στον πρώτο αγώνα της μετά από δυο χρόνια απουσίας. Το 7ο Rally Greece Off-Road διεξήχθη στην Καστοριά, ο μεγαλύτερος και πιο σκληρός αγώνας στην Ελλάδα, όσο αφορά την απόσταση και την συνολική διάρκεια του. Μέσα από τέσσερεις μέρες οι ομάδες έπρεπε να διανύσουν 800km, εκ των οποίων τα 520 να ήταν αγωνιστικά σε ειδικές διαδρομές.

Χωρίς άνεμο, και αφόρητη ζέστη και υγρασία, οι συνθήκες ήταν ανελέητες για τις 31 συμμετοχές του Rally Greece Off-Road 2019!
Με τον αριθμό 5 στις πόρτες, οι Roman Starikovich και ο Bert Heskes της ομάδας Autolife ξεκίνησαν την πρόκληση με την πρώτη ειδική διαδρομή, 800 μόλις μέτρων, την οποία έπρεπε να καλύψουν τρεις φορές μέσα από βουνά. Εκεί το πλήρωμα έγραψε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο. Προς έκπληξη όλων, η ειδική αυτή ήταν και το κλείσιμο κάθε μέρας! Στο τέλος της πρώτης, η ομάδα Autolife κρατούσε την τρίτη θέση.

Rally Greece Off-Road 2019Κατά τη δεύτερη μέρα οι Roman και Bert πειραματίστηκαν λίγο με το σετάρισμα του αυτοκινήτου τους. Παρόλα αυτά ανέβηκαν στην δεύτερη θέση της κατηγορίας T1. Στο τέλος της δεύτερης μέρας, στο δεύτερο πέρασμα της τελευταίας ειδικής ωστόσο, το Toyota της Autolife Team είχε μια έξοδο. Ευτυχώς, με τη βοήθεια των θεατών, συνέχισαν την προσπάθεια τους αλλά έχασαν πολύτιμο χρόνο με αποτέλεσμα να πέσουν στην πέμπτη θέση της κατηγορίας τους.

Rally Greece Off-Road 2019Στο σέρβις οι μηχανικοί της ομάδας πέτυχαν το ακατόρθωτο. Δουλεύοντας ακατάπαυστα μέσα στην νύχτα, κατάφεραν να επαναφέρουν σε πολύ καλή κατάσταση το «Mighty Bumblebeast». Η τύχη των Roman και Bert όμως, συνέχισε να μην τους χαμογελάει. Είχαν ακόμα μια έξοδο με αποτέλεσμα να χρεωθούν με αρκετά λεπτά ποινής. Όμως, οδήγησαν γρήγορα στη συνέχεια και κατάφεραν τελικά να φτάσουν στη ράμπα του τερματισμού τρίτη θέση της κατηγορίας T1.
Πλέον η ομάδα Autolife Team επιστρέφει στην βάση με τα έπαθλα από το σκληρό Rally Greece Off-Road 2019 και βάζει πλώρη για το Dakar 2020 και, ίσως, το Baja Jordan στην έρημο τον Σεπτέμβριο.

Rally Greece Off-Road 2019
H Autolife Team θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους φίλους και φίλες της στην Κύπρο, Ελλάδα, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία και Ισπανία για την υποστήριξη τους, που έδωσαν δύναμη στον Roman και τον Bert να συνεχίσουν εκεί που όλα φάνταζαν τελειωμένα.

autokinito.com.cy

 

 

 

 

Back to top button