ΕλλάδαΚαστοριά

Στην Καστοριά η τρίτη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Σε ποιους νομούς η υπέρ της Νέας Δημοκρατίας διαφορά ξεπέρασε το 30%, σε ποιον έφτασε πάνω από το 20% και ποιος ήταν ο μοναδικός στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πετύχει διψήφιο προβάδισμα.

Σε αυτές τις εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία πολλαπλασίασε τις κερδισμένες περιφέρειες και ο νέος χάρτης της χώρας πήρε χρώμα μπλε.

Σ’ έξι εξ αυτών μάλιστα η επικράτηση των “γαλάζιων” ψηφοδελτίων υπήρξε σαρωτική, με αποτέλεσμα οι διαφορές που κατεγράφησαν να ξεπεράσουν το 20%, αγγίζοντας σε μία περίπτωση το 30%. Ο λόγος για το νομό Λακωνίας, ένα από τα “προπύργια” της δεξιάς όχι μόνο στην Πελοπόννησο, αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια.

Αντίστοιχα μεγάλες ήταν διαφορές σε Σέρρες, Χίο, Πιερία, Καστοριά και Δράμα. Αναλυτικά:

Στη Λακωνία η ΝΔ κέρδισε με +30.24%.

Στις Σέρρες με +24.72%

Στη Χίο με +24.21%

Στην Πιερία με +23.88%

Στην Καστοριά με +23.04%

Στη Δράμα με +21.33%

Αντιθέτως η πιο ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ίσα που υπερέβη το 13%.

Στο Ηράκλειο επικράτησε +13.21%

Στο Δυτικό Τομέα Β’ Αθήνας με +8.86%

Στην Αχαΐα με +8.07%

Στη Β’ Πειραιώς με 8.05%

 

news247.gr

3 Comments

  1. Την ” προκοπή ” θα αρχίσουμε να την βλέπουμε τώρα , τώρα που το ” λιμάνι της στεριάς ” της Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ , θα αρχίσει να ……..αποδίδει !

    Τελικά αυτός ο ” Κούλης ” , αυτός ο Κυριακούλης , αποδείχθηκε Κυριάκαρος ……..
    Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς ” Κούλη ” ;

    Ποιόν θα μικραίνουν , ποιόν θα λιγοστεύουν , ποιόν θα υποβαθμίζουν , ποιόν θα κάνουν ” ούλη ” και ” μπούλη ” κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , για να καλλιεργούν αγέρωχα την
    δική τους ……..ανωτερότητα , το δικό τους ……” ηθικό πλεονέκτημα ” , το δικό τους μπούλιγκ ;

    Ας είναι καλά οι άνθρωποι .

    Το κλείσιμο των Τραπεζών και τα κάπιταλ κοντρόλ , επιτέλους βρήκαν την δικαίωσή τους : Οι ” φονιάδες ” της ” γουρούνας ” ( ” Όποιος πειράζει το κεφάλαιο σκοτώνει τη γουρούνα που γεννάει τα γουρουνάκια ” Β. Φραγκλίνος ) τιμωρήθηκαν .

    Η Θεία δικαιοσύνη επικράτησε · η τάξη του σύμπαντος αποκαταστάθηκε .

    1. Κρατάω αυτό το σχόλιό σου και θα το ξαναποστάρω όταν πέσει το αφορολόγητο, κοπούν μισθοί και συντάξεις στο όνομα μιας δήθεν ανταγωνιστικότητας, το μαξιλάρι των 40 δις δοθεί στις τράπεζες τις οποίες ανακεφαλοποίησε ο ελληνικός λαός ήδη τρεις φορές, όταν καταργηθεί κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα της πόλης μας, όταν ξεχαστεί τελείως η Συμφωνία των Πρεσπών και οι πρώην “Μακεδονομάχοι” θα συναινούν σιωπηρά στην εφαρμογή της μη παραδεχόμενοι τον ορθότατο χαρακτήρα της, όταν φοροαπαλλαγές θα δούνε μόνο κάποιοι με μεγάλα εισοδήματα, όταν τα τιμολόγια πιάσουν ταβάνι, όταν περαστεί δωδεκάωρο και επταήμερο εργασίας κλπ. Από τώρα ξεκίνησαν οι κωλοτούμπες με την επαναδιαπραγμάτευση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος να πέσει από το 3,5%…

      Καμιά “Θεία” δικαιοσύνη δεν αποκαταστάθηκε, η εκλογική νίκη έχει συμπυκνωμένο άρωμα Ποταμιού, ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ και Χρυσής Αυγής σε συνδυασμό με μπόλικη δόση κυνικής οικονομολογίας όπως εκείνης που ζήσαμε το 2012. Κράτα την “μεταφυσικότητα” του αποτελέσματος για άλλες συζητήσεις γιατί τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Εμπρός πίσω λοιπόν και περιμένω σε έναν χρόνο από τώρα να δω ποιος θα παραδέχεται ότι ψήφισε ΝΔ.

Back to top button