Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΚοζάνηΦλώρινα

Άρωμα γυναίκας από τη Δυτική Μακεδονία στο ελληνικό κοινοβούλιο

Πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά η Δυτική Μακεδονία θα έχει τόσο πληθωρική παρουσία γυναικών στο Ελληνικό κοινοβούλιο

Τέσσερις γυναίκες σε σύνολο δέκα βουλευτών από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα εκπροσωπήσουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια στο κοινοβούλιο τους πολίτες της Περιφέρειας. Είναι η πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά που η δυτική Μακεδονία θα έχει τόσο πληθωρική παρουσία και άρωμα γυναίκας στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
Αναλυτικότερα, στο ελληνικό κοινοβούλιο εισέρχεται η Παρασκευή Βρυζίδου, πολιτικός μηχανικός, που εκλέχτηκε δεύτερη σε ψήφους από το ψηφοδέλτιο των τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ στην Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Κοζάνης.  Η κα Βρυζίδου είναι παλιά αυτοδιοικητικός  έχει εκλεγεί δύο φορές δήμαρχος, μία στομ καποδιστριακό δήμο Εμπορίου και μία στον δεύτερο σε μέγεθος δήμο της Δυτικής Μακεδονίας, τον δήμο Εορδαίας. Εκλέγεται για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
Επίσης στην ΠΕ Κοζάνης, η τραγουδοποιός Καλλιόπη Βέττα κατέλαβε την  πρώτη σε ψήφους θέση με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας πίσω της τους τέσσερις βουλευτές του κόμματος, που συμμετείχαν στην προηγούμενη Βουλή. Η κα Βέττα, την περίοδο 2014-2019, ήταν περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής.
Στην ΠΕ Φλώρινας για πρώτη φορά εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτικός μηχανικός Πέτη Πέρκα, με συνδικαλιστική εμπειρία στο χώρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), έχει διατελέσει γενική γραμματέας σε δύο υπουργεία, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν συντονίστρια του έργου της επένδυσης του Ελληνικού.
Στην Καστοριά επανεκλέχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη θητεία η προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία είναι κτηνίατρος και τα τελευταία δύο χρόνια ήταν υφυπουργός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Back to top button