Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

The Last Drive: Πέντε επιλεγμένες στιγμές τους εν όψει του 5ου Smixi Forest Festival (βίντεο)

THE LAST DRIVE – Πέντε επιλεγμένες στιγμές τους εν όψει του Smixi Forest Fest στο Άργος Ορεστικό!

Εν όψει της επερχόμενης εμφάνισης των The Last Drive στο 5ο Smixi Forest Festival στο Άργος Ορεστικό αυτό το Σάββατο 13 Ιουλίου, ξεσκονίζουμε τα βινύλια μας, βάζουμε κάτω tracklists και σταχυολογούμε πέντε σημαδιακές στιγμές από την καριέρα του θρυλικού αθηναϊκού σχήματος.


1. Midnight Hop

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, όμως τις περισσότερες φορές το καλύτερο μέρος για ξεκινήσεις είναι όντως η αρχή. Στο “Midnight Ηop” μπορεί ο ήχος των Drive να είναι ακόμα άγουρος κι η παραγωγή φτωχή, όμως η ορμή κι ο τσαμπουκάς τους ξεχειλίζει από τα ηχεία, χαρίζοντας μας ένα ακατέργαστο rock n roll διαμαντάκι.



2. Heatwave ’88

Το καλοκαίρι του 1987 η ζέστη είναι αβάσταχτη κι ολόκληρη η χώρα έχει μετατραπεί σε καμίνι. Το μόνο θετικό που βγαίνει από την όλη κατάσταση είναι αυτό το instrumental-δυναμίτης, το οποίο ένα χρόνο μετά βρίσκει την περίοπτη θέση του στην κορυφαία ίσως δουλειά των The Last Drive.



3. Have Mercy

Αυτή η φαινομενικά ανέμελη σύνθεση έχει τη μοναδική ικανότητα να ξεσηκώνει τον κόσμο γύρω μου κάθε -μα κάθε- φορά, που παίζεται σε συναυλία τους. Δεν αναρωτήθηκα ποτέ το γιατί, απλά παραδίνομαι στη δίνη του.



4. Shot With Crystal Balls In My Hands

Είναι η εποχή που το συγκρότημα κάνει ηχητική στροφή 360 μοιρών, κάτι που αχνοφαινόταν ήδη από το Blood Nirvana”. Οι Drive σκληραίνουν τον ήχο τους κάνοντας βουτιά στη δεκαετία του ’70 και την ψυχεδέλεια, ευθυγραμμιζόμενοι ως ένα βαθμό και με το τότε αναδυόμενο κύμα του stoner rock. Το “Shot With Crystal Balls In My Hands” είναι ένα εξαίρετο παράδειγμα αυτής της μεταμόρφωσης.



5. Always The Sun

Έρωτας με την πρώτη αυτιά. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους αναμονής της φετινής τους επιστροφής, ήταν για να ακούσουμε επιτέλους ηχογραφημένο αυτό το κομμάτι. Διαμορφωμένο μέσα από jam λογική, δοκιμασμένο πολλάκις επί σκηνής κι αναδύοντας μια ανατολίτικη γοητεία, το Always The Sun” είναι η ψυχεδέλεια που θέλουμε.



Υπενθυμίζουμε ότι οι Last Drive θα εμφανιστούν ζωντανά αυτό το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 στο Άργος Ορεστικό εν όψει του 5ου Smixi Forest Festival!

rockoverdose.gr

Back to top button