Καστοριά

Εκπαίδευση διάσωσης σε ορμητικά νερά και πλημμύρες από την Kastoria Outdoors (βίντεο)

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά γίναμε μάρτυρες ακραίων καιρικών φαινομένων στον ελλαδικό χώρο, πράγμα που πριν από μερικά χρόνια φάνταζε απίθανο.
Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι λοιπόν ότι αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα όχι μόνο θα συνεχίσουν να υπάρχουν αλλά θα γίνονται ολοένα και εντονότερα!
ΝΑΙ…, η κλιματική αλλαγή υπάρχει και τα αποτελέσματά της έχουμε ήδη αρχίσει να τα βιώνουμε…
Ο εθελοντισμός στα επόμενα χρόνια θα παίξει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, μιας και κάποια στιγμή θα καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από την πολιτεία αν δεν τη στηρίζουμε και εμείς οι ίδιοι.
Η πολιτεία δε μπορεί να έχει δίπλα από τον καθένα μας ένα διασώστη.


Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή του καθενός μας θα τύχει να χρειαστεί να επέμβουμε άμεσα για να βοηθήσουμε-διασώσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας ή ακόμα και εμάς τους ίδιους ή την οικογένειά μας!
Εκείνη τη στιγμή που θα χρειαστείς έστω και τις ελάχιστες γνώσεις διάσωσης και δεν θα τις έχεις, ίσως είναι πολύ αργά…
Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και μέχρι να διορθώσουμε το κακό που προκαλούμε στη φύση, θα πρέπει τουλάχιστον να είμαστε προετοιμασμένοι και σωστά εκπαιδευμένοι.
Η KASTORIA OUTDOORS σε συνεργασία με την RESCUE 3 GREECE οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα διάσωσης ορμητικών νερών και πλημμυρικών καταστάσεων για όσους νοιώθουν υπεύθυνοι και διαθέτουν έντονο το συναίσθημα του εθελοντισμού.
Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε απλούς πολίτες, εθελοντικές ομάδες και επαγγελματίες του χώρου όπως π.χ. πυροσβεστική, Ε.Μ.Α.Κ., κ.α., με πιστοποίηση του διεθνούς οργανισμού διάσωσης RESCUE 3.
Μέχρι να γιατρέψουμε τις πληγές που προκαλούμε στη φύση, αυτή δε θα πάψει να μας τιμωρεί…
Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί, με αποσπάσματα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

 

Back to top button