Καστοριά

Η αγρυπνία για τον Όσιο Παΐσιο στη Μητρόπολη Καστοριάς (φωτογραφίες)

Ο Όσιος Παΐσιος κατέστη ιδιαίτερα λαοφιλής Άγιος και η ευλάβεια των Καστοριανών προς το πρόσωπό του δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε κάθε τιμητική εκδήλωση για τον θεοφόρο αυτόν πατέρα της Εκκλησίας εκατοντάδες συρρέουν για να αιτηθούν τις πρεσβείες του.

Έτσι και φέτος, τελέσθηκαν σε πολλούς ναούς της Μητροπόλεως Καστορίας Ιερές Αγρυπνίες προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου. Επίκεντρο απετέλεσε η καθέδρα του Επισκόπου, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ και εν συνεχεία ιερούργησε στην ευχαριστιακή σύναξη. Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς, οι Ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού και άλλοι Ιερείς της Μητροπόλεως. Κατα τη διάρκεια της Ακολουθίας τέθηκαν σε προσκύνηση κειμήλια του Αγίου Παϊσίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην μεγάλη ευλάβεια που δείχνει ο κόσμος στον Όσιο και επισήμανε την αξία της παρουσίας των Αγίων στη σύγχρονη εποχή που μαστίζεται από τον παραγκωνισμό των αξιών και των αρετών.

imkastorias.gr

Back to top button