ΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Καστοριά – 10 χρόνια SIAL 4X4: Επταήμερη ορεινή διαβίωση 400 χλμ στην Πίνδο

10 χρόνια τετρακίνητων εκδρομών – περιηγήσεων στα όμορφα βουνά μας. Τον μακρινό Αύγουστο του 2009 είχα κάνει την πρώτη οργανωμένη περιήγηση μέσα από το vitaraclub.gr στον αγαπημένο Γράμμο και από τότε πλήθος εκδρομών και διασχίσεων έλαβαν μέρος μέσα από αυτό και όχι μόνο! Φέτος με αφετηρία τα ορεινά Τρίκαλα και την περιοχή του Ασπροποτάμου , θα ξεκινήσουμε με τον φίλο και αδερφό μια 7ήμερη περιήγηση – ορεινή διαβίωση περίπου 400 χιλιομέτρων στην όμορφη Πίνδο μας.

Θα κάνουμε 3 διανυκτερεύσεις στα ορεινά Τρίκαλα , στην Ασβεσταριά Κρανιάς (2,3,4/8) και την Δευτέρα 5/8 (ξεκινάμε την διάσχιση μας) θα κάνουμε διανυκτέρευση στην Βωβούσα Ιωαννίνων έχοντας επισκεφτεί την Βάλια Κάλντα και άλλες περιοχές.Την Τρίτη 6/8 θα διανυκτερεύσουμε στον Γυφτόκαμπο στην Στάνη των Σαρακατσαναίων και νωρίτερα θα κάνουμε διαδρομές σε πυκνό δάσος στην ευρύτερη περιοχή. Την Τετάρτη 7/8 θα μετακινηθούμε προς Κόνιτσα για ανεφοδιασμό , θα κάνουμε μια διαδρομή υψομέτρου και διανυκτέρευση κοντά στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων. Την Πέμπτη 8/8 θα κάνουμε περάσματα υψομέτρου στην ελληνοαλβανική μεθόριο και θα κάνουμε διανυκτέρευση στην Αετομιλίτσα Ιωαννίνων. Την Παρασκευή 9/8 θα κινηθούμε στα 2100 υψόμετρο προς το χωριό Γράμμος και θα διανυκτερεύσουμε στο Γιαννοχώρι Καστοριάς. Το Σάββατο 10/8 θα κάνουμε βόλτα σε κομμάτια του Γράμμου και του Βοΐου και θα διανυκτερεύσουμε κοντά στο χωριό Βράχος Καστοριάς και την τεχνητή λίμνη του. Την Κυριακή 11/8 θα κάνουμε βόλτα στο Βόιο ως το απόγευμα και θα τελειώσει η διάσχιση μας κοντά στα Γρεβενά.

Όσοι φίλοι θελήσουν να μας επισκεφτούν ή να πάρουν μέρος στην διάσχιση θα πρέπει να είναι κατάλληλα οργανωμένοι για διαμονή στο ύπαιθρο (όλες οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε αντίσκηνα – εκτός ισχυρού καιρικού απροόπτου) και όλα τα οχήματα θα πρέπει να φέρουν λάστιχα ΑΤ ή ΜΤ , όπως και βοηθητικό κιβώτιο ταχυτήτων. Περισσότερες λεπτομέρειες εντός ημερών και …. όσοι πιστοί τετρακίνητοι προσήλθατε!

Αλέξανδρος Σινόπουλος

SIAL 4X4 Mountain Adventures

Φωτογραφίες από την περιήγηση του 2011

Back to top button