Καστοριά

Μεγάλη τιμή: Ο Μάρκος Σπυρόπουλος πρεσβευτής του “Label Bleue” στο Mini Transat

Το πρόγραμμα για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος Label Bleue ξεκίνησε το 1987. Ο Μάρκος Σπυρόπουλος επιλέχτηκε για τη φιλική προς το περιβάλλον προετοιμασία του για τον τελικό αγώνα Mini Transat

Ο Μάρκος Σπυρόπουλος είναι ο ένας από τους δύο ιστιοπλόους που επιλέχτηκαν να είναι οι πρεσβευτές του προγράμματος Label Bleue του Mini Transat. Ο δεύτερος αθλητής είναι ο Hendrik Witzmann που συμμετέχει με το σκάφος UAE 920.

Το πρόγραμμα Label Bleue ξεκίνησε ήδη από το 1987 και αφορά στη δέσμευση για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Οι δύο αθλητές επιλέχτηκαν με κριτήριο τη φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά τους καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας για τον τελικό αγώνα καθώς και τη συμμετοχή τους σε δράσεις που στόχο έχουν να διαδώσουν το μήνυμα της ανάγκης για την προστασία των θαλασσών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Label Bleue οι δύο αθλητές θα συμμετάσχουν σε σχετικές παρουσιάσεις που θα γίνουν σε μαθητές στη Γαλλία, τη Μαρτινίκα και για πρώτη φορά φέτος στη Las Palmas των Κανάριων Νήσων.

Μάλιστα, οι μαθητές που θα καταφέρουν να βρεθούν στη La Rochelle το διάστημα 12-22 Σεπτεμβρίου, οπότε είναι και η εκκίνηση του αγώνα, θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στα σκάφη και να ζήσουν λεπτό προς λεπτό την εμπειρία της προετοιμασίας, αλλά και να συνεργαστούν μαζί με τους skippers στα workshops που έχουν ετοιμάσει ειδικά για αυτόν τον σκοπό οι δύο συνεργαζόμενοι με τη διοργάνωση φορείς E.C.O.L.E. de la Mer και Surfrider Foundation Europe.

enalionoffshore.gr

Ο Μάρκος Σπυρόπουλος λίγο πριν τον μεγάλο αγώνα ζητάει τη βοήθειά μας (βίντεο)

Back to top button