Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

5+1 λόγοι για να επιλέξεις το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στην Καστοριά για σπουδές υψηλού επιπέδου

Γιατί κάποιος να διαλέξει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στην Καστοριά:

  • Το Τμήμα παρέχει οικονομικές σπουδές υψηλού επιπέδου με σύγχρονο Πρόγραμμα Σπουδών σε γνωστικά αντικείμενα τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Εθνικής Οικονομίας αλλά και τις ανάγκες της εγχώριας και παγκόσμιας αγοράς εργασίας. Ως εκ τούτου, οι προοπτικές άμεσης σύνδεσης των αποφοίτων του με την αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές.
  • Το πρόγραμμα Σπουδών του τμήματος παρέχει 2 κατευθύνσεις με βάση τις οποίες ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει είτε την κατεύθυνση της Οικονομικής Ανάλυσης είτε την κατεύθυνση της Οικονομικής των Επιχειρήσεων.
  • Είναι το μοναδικό Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στη Δυτική Μακεδονία, και η ερευνητική του δράση είναι στενά συνδεδεμένη και με την περιφερειακή / τοπική αναπτυξιακή διαδικασία. Στα πλαίσια αυτής της δράσης, το τμήμα συνεργάζεται στενά με δημόσιους φορείς, δήμους αλλά και επιχειρήσεις, καθώς μελετά σε εθνικό, περιφερειακό, τοπικό επίπεδο αλλά και κλαδικά την παραγωγή, την ζήτηση, την καινοτομία, την ανάπτυξη, τη μεγέθυνση, την εξωστρέφεια, τους θεσμούς, το εμπόριο, τις οικονομικές σχέσεις, τις υπηρεσίες, και τις αντίστοιχες στρατηγικές που θα οδηγήσουν στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αριστεία.
  • Οι υποδομές του Τμήματος είναι σύγχρονες με νεόδμητες κτιριακές εγκαταστάσεις που είναι πλήρως εξοπλισμένες με όλα τα σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα. Διαθέτει  πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια με πλήθος πακέτων λογισμικού λογιστικής, logistics, marketing, διαδραστικών πολυμέσων κ.α., αίθουσες διδασκαλίας και αμφιθέατρα που διαθέτουν όλα τα σύγχρονα εποπτικά μέσα (προβολικά, διαδραστικούς πίνακες, ηχητικές εγκαταστάσεις κτλ) καθώς και  μία πλούσια σε τίτλους βιβλίων και επιστημονικών περιοδικών βιβλιοθήκη.
  • Η πόλη της Καστοριάς αποτελεί ένα σύγχρονο ανεπτυγμένο εμπορικό και τουριστικό κέντρο, ενώ σε συνδυασμό το γεγονός ότι αποτελεί την έδρα των πέντε Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και των χιλιάδων φοιτητών του, έχει εξελιχθεί τόσο σε ένα επιστημονικό και ερευνητικό κέντρο όσο και σε μια πόλη φιλική και ελκυστική με πολλές δυνατότητες και δραστηριότητες για αξέχαστες φοιτητικές εμπειρίες. Η ολοκλήρωση του άξονα της Εγνατίας οδού καθιστά πλέον την πρόσβαση προς την Καστοριά πολύ εύκολη.

Τα μέλη ΔΕΠ , ΕΤΕΠ και το  διοικητικό προσωπικό  είναι έτοιμα και στις θέσεις τους για να υποδεχτούν τους νέους φοιτητές τον Σεπτέμβρη.

Τα μέλη της Προσωρινής Συνέλευσης του Τμήματος:

Θεόδωρος Μονοβασίλης, Καθηγητής, Πρόεδρος.

Ασπασία Βλάχβεη, Καθηγήτρια, Αναπληρωτής Πρόεδρος.

Νικόλαος Τσούνης, Καθηγητής.

Θωμάς Σίσκου, Επίκουρος Καθηγητής.

Χάιδω Δριτσάκη, Καθηγήτρια.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών,

Περιοχή Φούρκα,

52100 Καστοριά,

Τηλ. 2467087060

Fax. 2467087063

https://econ.uowm.gr

Back to top button