ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του Αλέκου Αλεξιάδη, βετεράνου παίκτη του Άρη και της Καστοριάς

Θετική έκβαση είχε η περιπέτεια του βετεράνου παίκτη του Άρη, Αλέκου Αλεξιάδη, αφού έπειτα από μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε από τον κόσμο, ο ποδοσφαιριστής θρύλος των «κιτρίνων» εντοπίστηκε σε περιοχή της Τούμπας.

Θυμίζουμε πως ο Αλέκος Αλεξιάδης, είχε χαθεί από νωρίς το πρωί, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο γιος του Πάνος, να σημάνει «συναγερμό».

Πολύ γρήγορα, η είδηση μέσω των social media μεταδόθηκε παντού και ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του θρυλικού ποδοσφαιριστή και και όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 17:30 βρέθηκε σε περιοχή της Τούμπας, όπου και μεταφέρθηκε στην οικία του, αφού δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα.

Παίκτης-θρύλος

Ο Αλέκος Αλεξιάδης λογίζεται ως ένας ποδοσφαιριστής θρύλος του Άρη. Αναδείχθηκε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με την οποία συμμετείχε σε 301 αγώνες πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 127 γκολ, γεγονός που τον καθιστά δεύτερο σκόρερ της ομάδας διαχρονικά, πίσω από τον Ντίνο Κούη.

Στον Άρη αγωνίστηκε από το 1963 έως το 1975 κατακτώντας το κύπελλο Ελλάδας το 1970. Αγωνίστηκε επίσης στον Παναιτωλικό και στην Καστοριά, σημειώνοντας ακόμα 5 γκολ, φτάνοντας συνολικά τα 132 στην Α΄Εθνική, γεγονός που τον τοποθετεί στη 19η θέση των κορυφαίων σκόρερ της Α΄Εθνικής διαχρονικά.
sportime.gr

Η ανακοίνωση του γιου του Πάνου Αλεξανδίδη:

Βιογραφικό:
Ο Αλέκος Αλεξιάδης (Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 1945) είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν ως επιθετικός. Η καταγωγή του είναι από τη Νεάπολη Κοζάνης.

Αναδείχθηκε από τον Άρη Θεσσαλονίκης, με τον οποίο συμμετείχε σε 301 αγώνες πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 127 γκολ, γεγονός που τον καθιστά δεύτερο σκόρερ της ομάδας διαχρονικά, πίσω από τον Ντίνο Κούη. Στον Άρη αγωνίστηκε από το 1963 έως το 1975 κατακτώντας το κύπελλο Ελλάδας το 1970. Αγωνίστηκε επίσης στον Παναιτωλικό και στην Καστοριά, σημειώνοντας ακόμα 5 γκολ, φτάνοντας συνολικά τα 132 στην Α΄Εθνική, γεγονός που τον τοποθετεί στη 19η θέση των κορυφαίων σκόρερ της Α΄Εθνικής διαχρονικά.
Στις εθνικές ομάδες

Με την εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε δύο συνολικά φορές, σημειώνοντας ισάριθμα τέρματα. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1966 στον νικηφόρο εντός έδρας αγώνα με τη Φινλανδία (2-1), ο οποίος διεξήχθη στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, στα πλαίσια των προκριματικών του κυπέλλου Εθνών 1968, όταν υπό τις οδηγίες του Πάνου Μάρκοβιτς ξεκίνησε ως βασικός, σημειώνοντας παράλληλα και τα δύο τέρματα της ελληνικής ομάδας.

Συμμετείχε επίσης στην εθνική Νέων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1964.

wikipedia

 

 

 

Back to top button