ΚαστοριάΝεστόριο

Η εκπομπή “Ταξιδεύοντας με την κουζίνα” σε Μαυροχώρι, Τσούκα και Νεστόριο (βίντεο)

Ζυγούρι στη γάστρα και μυστικά του παραδοσιακού άρτου στον ξενώνα Αλέξανδρος, από τον Θωμά Νταούτη

Δυτική Μακεδονία σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδος και μια περιοχή ξακουστή για τα φυσικά της κάλλη και το περίφημο «ποταμίσιο πάρτι» Καστόρια και Νεστόριο!

Ξεκινώντας από την Καστοριά κάνουμε μια μικρή βόλτα στα σοκάκια της ενώ επισκεπτόμαστε το μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων στο Μαυροχώρι, του εξαιρετικού δάσκαλου και καλλιτέχνη Δημήτρη Παναγιωτίδη… Εντυπωσιακά εκθέματα ενώ η αφήγηση του, απλά μοναδική!!

Συνεχίζουμε δυτικά και κάνουμε μια μικρή στάση σε ένα μέρος απίστευτης ομορφιάς… Ιερά μονή Ταξιαρχών στην Τσούκα..Δεν θα σας πούμε περισσότερα, θέλουμε να το δείτε και να το διαπιστώσετε και οι ίδιοι.

Σειρά έχει το Νεστόριο … Ένας τόπος που συγκεντρώνει όλα αυτά που αναζητά ένας ταξιδευτής του σήμερα….

Όμορφα πετρόχτιστα σοκάκια και η Ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου 200 ετών… ξεχωρίζει για το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής πολυγωνικό πέτρινο καμπαναριό της, ενώ στο εσωτερικό της θα δείτε παλιές εικόνες αρκετά μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας και εκκλησιαστικά βιβλία από τον 18ο και 19ο αιώνα.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην δεν επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις όπου γίνεται το γνωστό River Party , στις όχθες του Αλιάκμονα… Πραγματικά το πιο όμορφο σημείο του ποταμού είναι αυτό δίπλα στη σκηνή των εκδηλώσεων, με το τεχνητό πλάτωμα που κάνει το ποτάμι.

Μετά από όλα αυτά σειρά έχει η μακεδονική γαστρονομία…

Ο Ξενώνας Αλέξανδρος με τις πολυτελείς σουίτες και τις παραδοσιακές αλλά ταυτόχρονα σύγχρονες εγκαταστάσεις του, μας περιμένει, ενώ ο ιδιοκτήτης Θωμάς Νταούτης αναλαμβάνει να μας φτιάξει Ζυγούρι στη γάστρα και να μας μυήσει στα μυστικά του παραδοσιακού άρτου

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Κο Δημήτρη Παναγιωτίδη για την υπέροχη ξενάγηση του στο Μουσείο προϊστορίας Κέρινων ομοιωμάτων Καστοριάς…

Ευχαριστούμε τον Ξενώνα Αλέξανδρο τον ιδιοκτήτη Θωμά Νταούτη την σύζυγο και όλα τα παιδιά εκεί για την φιλοξενία.

Τέλος ευχαριστούμε την Κα Βασιλική Λάζου για την βοήθεια της στα γυρίσματα της εκπομπής

 

Back to top button