Ελλάδα

Suzanne Eaton: Τα τελευταία μηνύματα της οικογένειας – Τι νέο αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής!

Νέα στοιχεία στο παζλ του τραγικού θανάτου της Suzanne Eaton στην Κρήτη. Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι της Αμερικανίδας βιολόγου να ήταν μέχρι και τρεις. Αλλού την σκότωσαν και αλλού βρέθηκε το πτώμα της. Συγκινούν τα μηνύματα της οικογένειας της άτυχης επιστήμονα.

Στο σκοτάδι παραμένουν πολλά σημεία της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, που βρέθηκε νεκρή σε τούνελ που χρησιμοποιούνταν από τους Γερμανούς στην περίοδο της Κατοχής στην Κρήτη.

Το παζλ των συνθηκών θανάτου της 60χρονης επιστήμονα, συνθέτει ο ιατροδικαστής Κρήτης, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ο οποίος μίλησε στο Newsit.gr.

Δεν είναι απίθανο – λέει ο ίδιος – να είναι και παραπάνω από ένας οι δράστες, δηλαδή μπορεί και ένας μόνος του να ήταν, αλλά είναι αρκετά πιθανό να υπάρχει και δεύτερος, ενδεχομένως και τρίτος.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε, η Σούζαν Ίτον πέθανε από ασφυξία, καθώς ο δράστης ή οι δράστες της έφραξαν το στόμα και τη μύτη. Νωρίτερα, ο ιατροδικαστής είχε κάνει γνωστό πως το πτώμα δεν έφερε τραύματα από σφαίρα ή άλλο αντικείμενο.

Οι ιστολογικές εξετάσεις στη σορό της 60χρονης Αμερικανίδας συνεχίζονται, καθώς το πτώμα βρισκόταν σε διαδικασία προχωρημένης σήψης.

Ο κ. Παπαδομανωλάκης λέει στο Newsit.gr ότι το μοιραίο δεν επήλθε τόσο γρήγορα και πως πολλά ενδεχόμενα είναι ακόμα ανοιχτά όπως και αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης.

Ελήφθησαν δείγματα από παντού, από όλες τις κοιλότητες κι άλλα σημεία του σώματος της Σούζαν Ίτον, ώστε να βοηθηθεί ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη ή δραστών.

Έχει γίνει, ακόμη, η κατάλληλη δειγματοληψία και από τα νύχια. Εκεί, συνήθως, αν έχει υπάρξει πάλη, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχουν συγκρατηθεί ιστοί των δραστών που θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό του γενετικού υλικού τους.

Με βάση το περιεχόμενο του στομάχου το οποίο αξιολογήθηκε, φαίνεται ότι δύο με τρεις ώρες μετά το γεύμα, επήλθε και ο θάνατος.

Η συνέχεια στο Newsit.gr

Back to top button