Υλικά συνταγής
- 1 δόση ζύμη για πίτσα έτοιμη ή σπιτική*
- 400 γρ. χυμός και σάρκα φρέσκιας ντομάτας, περασμένης από τον τρίφτη
- 2 κουταλιές της σούπας έτοιμος ντοματοπολτός (προαιρετικά)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός και βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- 400 γρ. τυριά ανάμεικτα τριμμένα (κεφαλογραβιέρα, κασέρι κ.λπ.)
- 10 ντοματίνια
- αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
- 10-12 ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
Εκτέλεση συνταγής
- Αν χρησιμοποιήσετε *σπιτική ζύμη, τη φτιάχνετε σύμφωνα με τη βασική συνταγή που θα βρείτε εδώ. Ανοίγετε τη ζύμη σε 2 φύλλα διαμέτρου 26 εκ. και πάχους 0,5 εκ. και την απλώνετε σε 2 ταψιά. Γυρνάτε τις άκρες προς τα μέσα, αν θέλετε να βγουν πιο φουσκωτές.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις φρέσκες, τριμμένες ντομάτες και τον ντοματοπολτό, λίγο ζεστό νερό, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Σιγοβράζετε, μέχρις ότου η σάλτσα να χάσει τα υγρά και να μείνει μόνο με το λάδι της.
- Αποσύρετε η σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό, το μαϊντανό και τη ρίγανη. Μοιράζετε τη σάλτσα στις 2 πίτσες και σκορπίζετε από πάνω τα τυριά. Μοιράζετε επίσης τις ελιές και τα ντοματίνια και ψήνετε τις πίτσες 25’-30’. Γαρνίρετε με επιπλέον φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε.(Αν θέλετε, κάνετε 1 πίτσα σε μεγάλο ταψί)