Ελλάδα

Πίτσα με ντοματίνια και ελιές

Υλικά συνταγής

  • 1 δόση ζύμη για πίτσα έτοιμη ή σπιτική*
  • 400 γρ. χυμός και σάρκα φρέσκιας ντομάτας, περασμένης από τον τρίφτη
  • 2 κουταλιές της σούπας έτοιμος ντοματοπολτός (προαιρετικά)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός και βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 400 γρ. τυριά ανάμεικτα τριμμένα (κεφαλογραβιέρα, κασέρι κ.λπ.)
  • 10 ντοματίνια
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
  • 10-12 ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν χρησιμοποιήσετε *σπιτική ζύμη, τη φτιάχνετε σύμφωνα με τη βασική συνταγή που θα βρείτε εδώ. Ανοίγετε τη ζύμη σε 2 φύλλα διαμέτρου 26 εκ. και πάχους 0,5 εκ. και την απλώνετε σε 2 ταψιά. Γυρνάτε τις άκρες προς τα μέσα, αν θέλετε να βγουν πιο φουσκωτές.
  2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις φρέσκες, τριμμένες ντομάτες και τον ντοματοπολτό, λίγο ζεστό νερό, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Σιγοβράζετε, μέχρις ότου η σάλτσα να χάσει τα υγρά και να μείνει μόνο με το λάδι της.
  3. Αποσύρετε η σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό, το μαϊντανό και τη ρίγανη. Μοιράζετε τη σάλτσα στις 2 πίτσες και σκορπίζετε από πάνω τα τυριά. Μοιράζετε επίσης τις ελιές και τα ντοματίνια και ψήνετε τις πίτσες 25’-30’. Γαρνίρετε με επιπλέον φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε.(Αν θέλετε, κάνετε 1 πίτσα σε μεγάλο ταψί)

icookgreek.com

Back to top button