Αν χρησιμοποιήσετε *σπιτική ζύμη, τη φτιάχνετε σύμφωνα με τη βασική συνταγή που θα βρείτε εδώ. Ανοίγετε τη ζύμη σε 2 φύλλα διαμέτρου 26 εκ. και πάχους 0,5 εκ. και την απλώνετε σε 2 ταψιά. Γυρνάτε τις άκρες προς τα μέσα, αν θέλετε να βγουν πιο φουσκωτές.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις φρέσκες, τριμμένες ντομάτες και τον ντοματοπολτό, λίγο ζεστό νερό, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Σιγοβράζετε, μέχρις ότου η σάλτσα να χάσει τα υγρά και να μείνει μόνο με το λάδι της.
Αποσύρετε η σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό, το μαϊντανό και τη ρίγανη. Μοιράζετε τη σάλτσα στις 2 πίτσες και σκορπίζετε από πάνω τα τυριά. Μοιράζετε επίσης τις ελιές και τα ντοματίνια και ψήνετε τις πίτσες 25’-30’. Γαρνίρετε με επιπλέον φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε.(Αν θέλετε, κάνετε 1 πίτσα σε μεγάλο ταψί)