ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Στα «Δυο γυμνά άσπρα χέρια» με τη Μελίνα Μποτέλλη (φωτογραφίες – βίντεο)

Με έναν συγκλονιστικό θεατρικό μονόλογο μάγεψε τους θεατές η κορυφαία ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη με το έργο  «Δυο γυμνά άσπρα χέρια», έναν ύμνο στη μητρότητα την τέχνη και την οικογένεια.

Ο θεατρικός μονόλογος με την ηθοποιό Μελίνα Μποτέλλη ξεκίνησε κανονικά στην αυλή του Μουσείου Μακεδονικού αγώνα. Η βροχή όμως που ξέσπασε στα μέσα της παράστασης και με επιμονή του κόσμου που δεν έφευγε, η παράσταση μεταφέρθηκε στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου. Γέμισαν όλα τα δωμάτια και η Μελίνα ,καταληκτική, μάγεψε και συγκίνησε τους θεατές με μια μοναδική ερμηνεία.

Δίπλα σε Μακεδονομάχους, στη φωτογραφία του Δεσπότη -ήρωα Γερμανού Καραβαγγέλη, η παράσταση συνεχίστηκε και πήρε άλλη, μοναδική μορφή.
Η παρουσία του κόσμου συγκινητική, θεατές που δέχονταν κάθε λέξη από τον μοναδικό θεατρικό μονόλογο.
Το έργο που έγραψε η Μελίνα Μποτέλλη κι ερμήνευσε η ίδια, αποτελεί έναν ύμνο στη μητρότητα, την τέχνη και την οικογένεια.

Προλόγισε η πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου  Καστοριάς κ.Νίνα Μπουρλή και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Καστοριάς κ.Λεωνίδας Παπαδημητρίου. Παρών στην εκδήλωση και ο βουλευτής Καστοριάς κ.Τζηκαλάγιας.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Προοδευτικός  Σύλλογος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλον τον κόσμο που μας στήριξε και παρακολούθησε  μαζί μας  στην αυλή, αλλά και μέσα στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα,  την καθηλωτική παράσταση <<ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ>> της καταξιωμένης ηθοποιού κας Μελίνας Μποτέλλη.  Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς για την οικονομική κάλυψη του έντυπου  υλικού της παράστασης, καθώς και τον Δήμο Καστοριάς για τον ήχο και την υλικοτεχνική στήριξη.

Επίσης ευχαριστούμε την Διοίκηση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα  για την παραχώρηση του αύλειου  χώρου αλλά και ολόκληρου του Μουσείου, καθώς η ξαφνική νεροποντή, μας ανάγκασε να καταφύγουμε στον  εσωτερικό του χώρο και να συνεχιστεί η παράσταση  με τον ίδιο ενθουσιασμό, δίπλα στους Μακεδονομάχους. Επειδή,  η ξαφνική αλλαγή του καιρού διέκοψε την παράσταση και κάποιοι φύγανε εσπευσμένα, ο Προοδευτικός Σύλλογος  αναλαμβάνει να διευθετήσει την επιστροφή της οικονομικής στήριξης από όποιον ζητηθεί, αρκεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Τέλος ευχαριστούμε το αρχοντικό  Ωρολογόπουλου και την καλή μας φίλη Αθηνά Γκουτζινοπούλου που ανέλαβαν εξ ολοκλήρου τη φιλοξενία της καλλιτέχνιδας.
Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.
του Προοδευτικού Συλλόγου Κυριών Καστοριάς

 

Ax αυτή η Μελίνα ! ! !

Η Καστοριά μας , θα μείνει αξέχαστη στην κα Μελίνα Μποτέλλη για την εξέλιξη που είχε χθες το βράδυ η παράσταση <<ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ>> αλλά και όσοι παρευρέθηκαν στην παράσταση δεν θα την ξεχάσουν ποτέ. Μας μάγεψε με την εναλλαγή των ρόλων, με την γλυκειά φωνή της αλλά κυρίως με τον τρόπο της να μεταφέρει αυτούσια τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών μέσα στην καρδιά μας . Είναι το ταλέντο που έχουν οι μεγάλοι ηθοποιοί να εξάπτουν την φαντασία μας, ώστε να δημιουργεί εικόνες χωρίς την τεχνολογία.Η παράσταση ξεκίνησε στην αυλή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και τελείωσε στην αίθουσα του Μουσείου λόγω βροχής και επιμονής του κόσμου. Στριμωγμένοι ο ένας πλάϊ στον άλλον χωρίς αρκετό οξυγόνο και όμως ακίνητοι , μαγεμένοι , να αγωνιούμε για την εξέλιξη ,κι ας έτρεχε ο ιδρώτας ποτάμι, μαζί με τα δάκρυά μας. Θερμά συγχαρητήρια κυρία Μελίνα μας . Να είστε πάντα γερή και ευλογημένη !!!!

Προοδευτικός  Σύλλογος Κυριών Καστοριάς

 

Στο βίντεο η πρόεδρος του Προοδευτικού κ. Νίνα Μπουρλή κι ο αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Παπαδημητρίου

https://www.youtube.com/watch?v=DzTu4_agjbM

 

Back to top button