Προχωράει η ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου Καστοριάς

Επιτέλους έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού του Κληροδοτήματος Παπαλαζάρου για την ανέγερση Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Καστοριάς και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου

Μετά την ομόφωνη και ομόθυμη  απόφαση αριθ. 373/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανέγερση του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Δήμου Καστοριάς εκπληρώνεται το αίτημα και το όνειρο των πολιτών της Καστοριάς.

Γεγονός που επισφραγίσθηκε με την έγκριση από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης   Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας  διά της  αριθ. πρωτ. 95050/5/7/2019 απόφασής του.

Σημειώνουμε ότι έστω και μετά την παρέλευσή εικοσαετίας, ο σκοπός του Κληροδοτήματος Ζήση Παπαλαζάρου, μετά από προσπάθειες αυτής της Δημοτικής Αρχής και με Δικαστικές και Διοικητικές αποφάσεις, μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί.

Μαζί με όλα τα άλλα  έργα όπως (Ύδρευση πρ/σμού 12.000.000 ευρώ, Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής  Ανάπτυξης πρ/σμού 15.000.000 ευρώ, Αποχετευτικό Κορησού πρ/σμού 2.500.000 ευρώ, πρόγραμμα Φιλόδημος-interreg, έργα του ΤΑΠ, παραχώρηση οικοπέδου και αρχή της Ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου κ.λ.π) αποτελούν υψηλή παρακαταθήκη προς όφελος των δημοτών.

Υπάρχουν πλέον όλα τα δεδομένα. (νομιμότητα, εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, για την υλοποίηση των ως άνω). Ξεπεράσθηκαν οι πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες και σκοπιμότητες, που αποτελούσαν το δύσκολο και χρονοβόρο παράγοντα και αναμένεται πλέον, η υλοποίηση τους.

 

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.