Ελλάδα

Χοιρινές μπριζόλες με κρεμμύδια και πιπεριές

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές (κόκκινη και πορτοκαλιά) κομμένες σε λωρίδες
  • 1 – 1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας πράσινο ή μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι ή δενδρολίβανο ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια

 

Εκτέλεση συνταγής
  1. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με σχετικά ψηλά τοιχώματα ή κατσαρόλα και ροδίζετε τις μπριζόλες κι απ’ τις δυο πλευρές. Τις βγάζετε στην άκρη. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές στο ίδιο λάδι και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν.
  2. Ξαναβάζετε τις μπριζόλες στο σκεύος, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά και περιχύνετε με το κρασί. Σκεπάζετε και περιμένετε να απορροφηθεί το αλκοολούχο.
  3. Προσθέτετε νερό να μισοκαλύπτει τα υλικά και σιγοψήνετε μέχρι να απορροφηθεί, γυρίζοντας τις μπριζόλες ενδιάμεσα. Συμπληρώνετε με λίγο νερό ακόμη, ρίχνετε και τους κόκκους πιπεριού και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Σερβίρετε τις μπριζόλες με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές συνοδεύοντας, αν θέλετε, με ρύζι ή τηγανητές πατάτες.

icookgreek.com

Back to top button