Γαρίδες με σκόρδο και ούζο

Υλικά συνταγής

  • γαρίδες: 1½ κιλό μέτριες ή μεγάλες
  • ντοματοχυμός: 1/2 φλιτζάνι
  • κρεμμύδια; 2 ψιλοκομμένα
  • σκόρδο: 3 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • ούζο: 100 ml
  • καυτερή πιπεριά: λίγη, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • μαϊντανός (ή όποιο φρέσκο μυρωδικό σας αρέσει): 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις γαρίδες, βγάζετε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους και τις ζεματίζετε σε λίγο νερό, το οποίο κρατάτε στην άκρη. Τις αφήνετε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι.
  2. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις γαρίδες. Τις σοτάρετε ελαφρά κι αυτές και ρίχνετε τον ντοματοχυμό, το μισό ούζο, το ζωμό που κρατήσατε από τις γαρίδες, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει. Λίγο πριν κατεβάσετε απ’ τη φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο ούζο και το μαϊντανό ή όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει και ανακατεύετε.

Συμβουλή

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα 300 γρ. κεφαλογραβιέρα ή φέτα χοντροτριμμένη.

Απολαύστε με

  • Ούζο

icookgreek.com

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.