Από σήμερα στη Μύκονο η έκθεση της Αναστασίας Λιάπη «Μια ματιά, δύο εποχές» και με νέα έργα (φωτογραφίες)

“Σε αυτή µου τη φωτογραφική σειρά η ιδέα µου ήταν να µπω σε άλλους κόσμους που διασώζονται πλέον κυρίως από φωτογραφίες”

Tο Mykonos Art Festival και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου, παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας της Αναστασίας Λιάπη «Μια ματιά, δύο εποχές», από 21 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου 2019, στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου “Μαρία Ιγγλέση” – Αίθουσα Ματογιάννι.

 

  • Εγκαίνια: Δευτέρα 22 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα

Η Αναστασία Λιάπη γεννήθηκε στην Καστοριά και ζει στο Άργος Ορεστικό. Ζωγραφίζει, γράφει παιδικά παραμύθια και ασχολείται με τη φωτογραφία. Από το 2006 έχει πάρει μέρος σε δύο ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας,. Έχει συγγράψει δύο παιδικά παραμύθια.
Η Αναστασία Λιάπη για την έκθεσή της «Μια ματιά, δύο εποχές» αναφέρει: «Από µικρή πιστεύω ότι αν δεν φροντίζουµε τις ρίζες µας δε θα απλώσουµε κλαδιά, δεν θα ανθίσουµε. Ζούµε σε µια εποχή που ο κόσµος αλλάζει τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνουµε να αντιληφθούµε τις αλλαγές. Χρειάζεται συχνά να καταφεύγουμε στις εικόνες του χθες για να βρίσκουμε σημείο αναφοράς. Σε αυτήν µου τη φωτογραφική σειρά η ιδέα µου ήταν να µπω σε άλλους κόσµους που διασώζονται πλέον κυρίως από φωτογραφίες. Έ

τσι µελετώντας παλιούς φωτογράφους δηµιουργώ δύο φωτογραφίες από κάθε φωτογραφιζόµενο πρόσωπο, οικογένεια ή παρέα: Φωτογραφίζω αυτά τα πρόσωπα σήμερα σε καθημερινές τους στιγμές και έπειτα τα ίδια πρόσωπα τα μεταφέρω στο παρελθόν, τα σκηνοθετώ, τα ντύνω ανάλογα, τα μακιγιάρω και τα φωτογραφίζω ξανά µε βάση το πώς έστηναν τότε οι φωτογράφοι τις φωτογραφίες τους. Έτσι τα σημερινά πρόσωπα γίνονται ζωντανοί φορείς της μνήμης του τόπου τους. Με αυτήν µου την ιδέα έχω είδη δηµιουργήσει 37 έργα, για τον τόπο μου, την Καστοριά.

Στην έκθεση στη Μύκονο θα παρουσιαστούν και 4 έργα που έκανα ειδικά για αυτή την έκθεση εμπνεόμενη από την παράδοση της Μυκόνου κατά τη δεκαετία του ‘50. Επόμενο πρότζεκτ μου είναι να δημιουργήσω μία σειρά φωτογραφιών αξιοποιώντας τη μεγάλη παράδοση του πολιτισμού της Μυκόνου, σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου».

 

Παράλληλα η Αναστασία Λιάπη θα παρουσιάσει δύο “φωτοπαραμύθια” γεμάτα χρώμα, φως και συναισθήματα, Το Μήλο των Παραμυθιών και Η Κυρία Σκιάχτρω που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις “Υδροπλάνο”. Τα παραμύθια θα παρουσιαστούν με έναν πρωτοποριακό τρόπο, αφήγηση, ερμηνεία και εικόνες φωτογραφικές θα σας ταξιδέψουν, την Δευτέρα 22 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΔΕΠΠΑΜ. Για τα παραμύθια θα μιλήσουν: ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Mykonos Art Festival Αντώνης Κιούκας, ο φιλόλογος και Διευθυντής των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Μυκόνου «Σύγχρονη Παιδεία» κ. Γιώργος Καψάλης, η συγγραφέας και η Κυρία Σκιάχτρω.
Διάρκεια έκθεσης: 21 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 7 το απόγευμα – 12 μεσάνυχτα
Πληροφορίες: ΚΔΕΠΠΑΜ 22890 27 791