Καστορια – Συνταγη: Τούρτα snickers (φωτογραφίες)

Είναι φορές που νιώθουμε περήφανοι για τις δημιουργίες μας, όσο μικρές κι αν είναι, και η σημερινή είναι μια τέτοια περίπτωση για εμένα. Μια και δηλώνω φανατική αυτών των σνακ, αποφάσισα ότι πρέπει να βάλω την γεύση τους σε μια ελληνικότατη… τούρτα.
Και νομίζω ότι το πέτυχα!
Φίλοι μου, αν σας αρέσουν τα snickers, σας παρουσιάζω και την τούρτα τους:
Υλικά:
βάση:
1 συσκευασία μπισκότα πτι- μπερ
125γρ βούτυρο λιωμένο
κρέμα φιστικιού:
1 ποτήρι του κρασιού κρέμα γάλακτος πολύ κρύα
400γρ φιστικοβούτυρο με κομματάκια φιστικιού
250γρ τυρί μασκαρπόνε
4 κουτάλια ζάχαρη άχνη
1 κούπα καραμέλα γάλακτος
σαντιγί:
1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος κρύα
5 κουτάλια ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
γλάσο:
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουτάλια βούτυρο
4 κουτάλια ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι του κρασιού γάλα φρέσκο
πασπάλισμα:
1 χούφτα τριμμένα μπισκότα

Οδηγίες:

Στο μπλέντερ βάζουμε τα μπισκότα και τα τρίβουμε καλά. Κρατάμε 1 χούφτα στην άκρη, και τα υπόλοιπα τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα πιέζουμε στη βάση μια κουμπωτής φόρμας μεγέθους 24- 26cm.

Χτυπάμε στο μίξερ το 1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος με την άχνη, να πήξουν. Προσθέτουμε ανακατεύοντας στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ το τυρί και το φιστικοβούτυρο.

Απλώνουμε αυτήν την κρέμα πάνω στη βάση των μπισκότων. Από πάνω απλώνουμε την καραμέλα γάλακτος. Αυτήν, την βρίσκουμε έτοιμη στο σούπερ μάρκετ, ή την φτιάχνουμε μόνοι μας βράζοντας για 2 ώρες ένα κλειστό κουτί ζαχαρούχο γάλα.

Φτιάχνουμε σφιχτή σαντιγί με τα υλικά της, χτυπώντας στη μεσαία ταχύτητα 4′.

Απλώνουμε πάνω από την καραμέλα γάλακτος. Βάζουμε στοψυγείο, ώσπου να φτιάξουμετο γλάσο.

Βράζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα. Κατεβάζουμε από την φωτιά,και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε συχνά να λιώσει και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Απλώνουμε το γλάσο πάνω από τη σαντιγί.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα, και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Απίστευτη τούρτα. Σας το εγγυώμαι φίλοι μου.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!