Καστοριά

Νέο βιβλίο: Κόμης Χ – FUGERE

Έχεις τάσεις φυγής; Σε φαντάζεσαι, κάθε που ντροπιάζεσαι και κουράζεσαι, κάπου αλλού; Ναι; Ωραία. Βλέπεις τον θάνατο και σαν διέξοδο; Ναι; Μαλακία σου. Σου αρέσει το κέικ σοκολάτα; Όχι ιδιαίτερα; Ούτε εμένα.
Εδώ είναι μάλλον ένα προσωπικό ημερολόγιο που έχουν αποτύχει στην ύπαρξη τους οι ημερομηνίες. Για την εξορία που λιμπιζόμαστε. Για τις ώρες που ταξιδεύει ο νους σε μέρη που έχουμε ξαναπάει. Είναι για τους φίλους που στάθηκαν και τους άλλους που κοντοστάθηκαν και προσπέρασαν σαν να μην είδαν. Δύο ποιήματα που ζηλεύουν όλα τα υπόλοιπα. Αφηγήσεις για φανταστικούς χαρακτήρες της πραγματικότητας. Είναι για την οικογένεια. Για το beat που παράγει ο χτύπος της καρδιάς. Είναι λίγο απ’ όλα. Όπως πρέπει να είναι ένας πραγματικός σύντροφος.
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Λευτέρης Παναγιωτίδης ή αλλιώς Κόμης Χ, γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Καστοριά. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Άνω Τούμπας και συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Άμφισσας.
Με την μουσική ξεκίνησε να ασχολείται στα 15 του χρόνια. Το 2007 παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και κερδίζει τη 1η θέση. Η νίκη του αυτή αποδεικνύει ότι το hiphop και οι καλλιτέχνες που το εκπροσωπούν αποτελούν κυρίαρχο μουσικό ρεύμα και στην Ελλάδα και ότι ο Κόμης Χ είναι δυναμικός εκπρόσωπος του. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 5 δισκογραφικές δουλειές και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες τραγούδια άλλων καλλιτεχνών. Είναι ακόμα ενεργός μουσικός.
Το Fugere είναι η πρώτη του συγγραφική απόπειρα.

Νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις Μετρονόμος
Κόμης Χ
FUGERE
ISBN: 978-618-5339-32-6, σελίδες: 106, μέγεθος: 14×21εκ.

 

Back to top button