Ο Καστοριανός Γιώργος Σπανός θα τρέξει τον ΟΑΣΘ από δω και πέρα

Η ώρα των αποφάσεων για τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον Υφυπουργό για τις Μεταφορές Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Νίκο Σταθόπουλο, έφτασε.
Σήμερα, πιθανότατα θα ανακοινωθεί η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ και σύμφωνα με πληροφορίες του taxalia, επικεφαλής θα είναι ο πολιτευτής Δημήτρης Σταμάτης ή άλλο πολιτικό πρόσωπο , που πάντως …θα περάσει δύσκολα από τη σκληρή κριτική που θα δέχεται από την αριστερά, ενώ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, θα καθίσει ο διευθυντής συγκοινωνιακού σχεδιασμού του ΟΑΣΘ Γιώργος Σπανός.

Ποιος είναι ο Γιώργος Σπανός 

Ο Γιώργος Σπανός γεννήθηκε στην Καστοριά το 1957. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1980), στο Πανεπιστήμιο της Φλώριδας, στο Gainesvile της Φλώριδας, ΗΠΑ (1982) και έλαβε το Ph.D. στα προηγμένα συστήματα μεταφορών και τηλεματικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2001). Πηγή: taxalia.blogspot.com
Είναι εγγεγραμμένος επαγγελματικός Πολιτικός Μηχανικός, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μηχανικών Συγκοινωνιών. Εργάζεται στον ΟΑΣΘ από το 1985 ως Διευθυντής, στο Τμήμα Σχεδιασμού και Πόρων, μέχρι τον Αύγουστο του 2017.
Τα κύρια ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, την προηγμένη τηλεματική μεταφοράς, τη σιδηροδρομική μηχανική και τη μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Έχει διδάξει «Μηχανική Σιδηροδρόμων» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (Φεβρουάριος 2002 – Ιούνιος 2010) καθώς και «Μηχανική Μεταφορών» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (Φεβρουάριος 2006 – Ιούνιος 2010).
Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα της ΕΕ (συμπεριλαμβανομένου του έργου CASSIOPE V-1019, του προγράμματος HELIOS για άτομα με ειδικές ανάγκες, του έργου EUROBUS V-2025, του έργου ADEPT, του έργου Infopolis 2, του έργου SUNRISE, του έργου FLIPPER κλπ.).

Περισσότερα στο taxalia.blogspot.com