Καστοριά – Συνταγή: Ρολό μπακαλιάρου με γκρεμολάτα

Ρολό μπακαλιάρου με γκρεμολάτα από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα

45-50 λεπτά
Προετ. 30 λεπτά | Μαγείρεμα: 15-20 λεπτά | Μερίδες: 4 με 8 ανάλογα το μέγεθος της μερίδας σας

ΥΛΙΚΑ

Για το ψάρι:

  • 8 φιλέτα μπακαλιάρου (150γρ./τεμ.)
  • 8 φέτες προσούτο di parma ή seranno
  • 1/2 κολοκύθι (κομμένο κατά μήκος σε λεπτές φέτες)
  • Σκορδοβούτυρο (κατά προτίμηση)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Για την γκρεμολάτα:

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • Ξύσμα απο 1 λεμόνι (ή χυμό αν το ξύσμα είναι ιδιαίτερα πικρό)
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες στο kitchenvillage.gr