Καστοριά – Συνταγή: Ντολμαδάκια

Ντολμαδάκια της Μαρίας από το Άργος Ορεστικό

ΥΛΙΚΑ:
Αμπελόφυλλα
1 1/2 κούπα τσαγιού ρύζι καρολίνα
2 κούπες τσαγιού ελαιόλαδο
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.γ. δυόσμο ξερό ή
1/2 κ.γ. μαυροπίπερο
1 1/2 κ.γ. ζάχαρη
2 λεμόνια ”τον χυμό”
μία χούφτα άνηθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω ελαφρώς τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με λίγο νερό.
Αφού εξατμιστεί το νερό, ρίχνω όλα τα υλικά και τα σοτάρω δύο γύρους, και γεμίζω τα αμπελόφυλλα.
Αν θες δεν τα σοτάρεις και τα γεμίζεις ωμά. Ανακατεύεις όλα τα υλικά και τα τυλίγεις.
Στρώνω στην κατσαρόλα τα κοτσάνια από τον άνηθο, 2-3 αμπελόφυλλα και ακολουθεί το στρώσιμο από τα ντολμαδάκια.
Αν έχεις φρέσκα αμπελόφυλλα τα ζεματάς λίγο και μετά  τα τυλίγεις.
Αν βάλεις τα αγοραστά σε βάζο, τα πλένεις με νερό και μετά τα τυλίγεις.
Βάζεις 1 κούπα λάδι στη γέμιση και 1 κούπα στο βράσιμο.

50′ λεπτά βράσιμο

Καλή σας όρεξη
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΚΑΘΕ ΑΓΙΟΣ όταν είναι ζωντανός βρίσκεται πάντα ΕΠΙ-ΚΗΡΥΓΜΕΝΟΣ, διότι ως αληθινός και τίμιος είναι πάντα απρόβλεπτος και μία ωρολογιακή βόμβα για τα ανθρώπινα στεγανά καθεστώτα.(Βλ.Άγιο Αθανάσιο ,Άγιο Νεκτάριο, Άγιο Γαβριήλ εκ Γεωργίας κ.α.)
Μετά Θάνατον όμως καθίσταται εξ αντιθέτου ΑΝΑ-ΚΗΡΥΓΜΕΝΟΣ αφού ως νεκρός είναι ακίνδυνος και ασφαλής για την ψευτιά αυτού του κόσμου.

 

 

 

shares