Ασημένιο μετάλλιο για την Ελλάδα ο Γκολομέεβ στο Παγκόσμιο – Βίντεο η κούρσα, δηλώσεις, αναδρομή

Το δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης χάρισε από τη Γκουανγκζού στην Ελλάδα ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Ο 26χρονος πρωταθλητής του Εθνικού Πειραιά κατάφερε ναανέβει στο βάθρο των νικητών στα 50μ. ελεύθερο, καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον τελικό με 21.45 και μοιράστηκε το ασημένιο μετάλλιο με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φράτους, με τον οποίο έκαναν ακριβώς τον ίδιο χρόνο.

Το μοναδικό ως τώρα μετάλλιο της Ελλάδας σε αγώνισμα κολύμβησης στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ήταν το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο, στη διοργάνωση του 2005 στο Μόντρεαλ. Το σημερινό, όμως, είναι το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε Ολυμπιακό αγώνισμα και φυσικά δημιουργεί προσδοκίες για μία ανάλογη επιτυχία και του χρόνου στο Τόκιο. Άλλωστε, ο Γκολομέεβ συνεχίζει, αργά αλλά σταθερά, να κερδίζει θέσεις ανάμεσα στην ελίτ του αγωνίσματος, έχοντας τρεις συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων και τέσσερις σε Ευρωπαϊκά, όπου πέρυσι στη Γλασκόβη κατέκτησε και πάλι το ασημένιο μετάλλιο.

Μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 50μ. ελεύθερο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού, ο Κριστιάν Γκολομέεβ δήλωσε:

«Ήταν πολύ ωραία κούρσα, ήμουν έτοιμος, το ήθελα πάρα πολύ, ήμουν συγκεντρωμένος και πολύ χαρούμενος και με το χρόνο, ήταν ένα εκατοστό από το πανελλήνιο μου ρεκόρ. Ένιωθα ωραία, έβλεπα από δίπλα μου τον Φράτους. Προσπάθησα πολύ στα τελευταία μέτρα και μου βγήκαν σχεδόν όλα σωστά.

Δε θα πω ότι το περίμενα, αλλά πίστευα ότι αν τα κάνω όλα σωστά θα ήμουν στα μετάλλια. Θέλω να το αφιερώσω στο θείο μου και στη θεία μου, στην γυναίκα μου τη Λίντζι και στον πατέρα μου που δεν είναι εν ζωή.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την Ελλάδα μετά του Γρηγοριάδη το 2005 και ακόμα δεν το πιστεύω πραγματικά. Αυτό μου δίνει την ενέργεια να συνεχίσω για του χρόνου που είναι Ολυμπιακή χρονιά. Ναι, πραγματικά μου ανοίγει την όρεξη και πραγματικά θα προσπαθήσω δυνατά να δουλέψω πιο σκληρά να βελτιώσω ό,τι ατέλειες έχω και να πάω ακόμα καλύτερα».

Τα 14 ελληνικά μετάλλια στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου

Το δεύτερο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησε σήμερα (27/7) ο Κριστιάν Γκολομέεβ, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στα 50μ. ελεύθερο στη Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας. Το μοναδικό ως τώρα μετάλλιο της χώρας μας στην κλασική κολύμβηση ήταν το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο, στη διοργάνωση του 2005 στο Μόντρεαλ, το σημερινό, όμως, είναι το πρώτο σε Ολυμπιακό αγώνισμα.

Συνολικά, η Ελλάδα έχει κατακτήσει 14 μετάλλια (τέσσερα χρυσά, πέντε ασημένια και πέντε χάλκινα) στα 18 Παγκόσμια Πρωταθλήματα υγρού στίβου, με τον Σπύρο Γιαννιώτη να είναι ο… υπεύθυνος για τα μισά εξ αυτών! Η μεγάλη μορφή της ελληνικής κολύμβησης κατέκτησε, από το 2007 ως το 2015, έξι ατομικά μετάλλια (δύο χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα), αλλά και ακόμη ένα αργυρό ως μέλος του ομαδικού 5χλμ., το 2013 στη Βαρκελόνη. Από το 2005 και την τρίτη θέση της εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών στο Μόντρεαλ, μέχρι και το 2015 στο Καζάν, η χώρα μας κατακτούσε μετάλλιο σε κάθε διοργάνωση, ένα σερί που διακόπηκε το 2017 στη Βουδαπέστη, πριν έρθει ο Γκολομέεβ να επαναφέρει την ελληνική σημαία στον ιστό.