Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Πεταλάκια

Γεύσεις των παιδικών χρόνων μας προτείνει η Ελεάννα Βλαχοπούλου

 

ΥΛΙΚΑ
375 γρ αλεύρι
185 γρ βούτυρο(αγελαδινό,σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
90 γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 αυγό
2,5 γρ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το βούτυρο σες μπολ, προσθέτω την ζάχαρη άχνη, το αυγό και την βανίλια.Χτυπάω σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.Σε άλλο μπόλ βάζω το αλεύρι μαζί με τον μπέικιν πάουντερ και το ρίχνω σιγά σιγά μέσα στο μείγμα μου(βασικά εγω εδώ ζυμώνω με το χέρι).Σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω κομματάκια απο την ζύμη και πλάθω κορδονάκια και τα γυρίζω έτσι ώστε να μοιάζουν με πέταλο. Ψήνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτα..Αφού τα βγάλω και κρυώσουν βουτάω τις άκρες τους σε λιωμένη κουβερτούρα(μπεν μαρι) και τα στρώνω πάλι στην λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Συνταγή Μ.Λαμπράκη δια χειρός Ελεάννας…

erasitexnies.blogspot.com

 

 

 

One Comment

Back to top button