Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Το απαρχαιωμένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης της Καστοριάς

Δεν είναι μόνο ο παμπάλαιος εξοπλισμός με τα πενταβρώμικα μηχανήματα και τις στραβές πινακίδες που έχουν αντέξει δεκάδες Καλοκαίρια και Χειμώνες… 

…είναι η νοοτροπία!

Της Χρυσούλας Κυρατζή

Η νοοτροπία της στασιμότητας, της έλλειψης διάθεσης για εξέλιξη και ανανέωση. Η πεποίθηση πως κάποια πράγματα δεν έχει νόημα να τα φροντίζουμε αφού εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά για την οποία αγοράστηκαν.

Υπάρχουν περιπτώσεις, όμως, που πρέπει να φροντίσεις και το δέντρο για να είναι όμορφο το δάσος!

Αναφερόμαστε στο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της πόλης μας…

Στο σωρό των παιδικών αναμνήσεων υπάρχει μια συζήτηση διαρκείας για ένα νέο σύστημα, ελεγχόμενο παρκάρισμα, ζώνες, χρώμα ζώνης, εισιτήρια, πρόστιμα κλπ.

Τα χρόνια έχουν περάσει και κανείς πλέον δε θυμάται σε ποια ζώνη ανήκει, πού μπορεί να σταθμεύει, πόσο κοστίζει…

Το σύστημα σήμερα ισχύει στο πάρκινγκ της Νομαρχίας και της λαϊκής αγοράς…

Όπως όλοι γνωρίζετε τις ώρες που λειτουργούν τα καταστήματα είστε υποχρεωμένοι αφού παρκάρετε να προμηθευτείτε το ειδικό εισιτήριο από τα γκρίζα μηχανήματα, αλλιώς θα πληρώσετε πρόστιμο αν κι εφόσον περάσει η δημοτική αστυνομία και σας πάρει χαμπάρι…(εκτός, φυσικά κι αν διαθέτετε την κάρτα επιτρεπόμενης στάθμευσης που εκδίδεται στο Δημαρχείο)

Λίγο πολύ εμείς τα ξέρουμε…με τους επισκέπτες της πόλης έχει αναρωτηθεί κανείς τι γίνεται;

Τι καταλαβαίνουν οι άνθρωποι αυτοί με το που εισέρχονται στο πάρκινγκ της Νομαρχίας; Πού θα βρούνε επεξηγηματική πινακίδα; Κοιτάζοντας και μόνο τα παρακάτω μηχανήματα θα πιστέψουν ότι βρίσκονται σε λειτουργία; Κι αν κάνουν το λάθος και θέλουν να παρκάρουν και στη Μ. Αλεξάνδρου όπου θα βρουν κι εκεί τα ίδια μηχανήματα και πινακίδες, πώς θα αντιδράσουν;

Βασικά γνωρίζετε κι εσείς αν πρέπει να πληρώσετε στη Μ. Αλεξάνδρου ή στην Αγ. Αθανασίου;

Ο Δήμος χρειάζεται τα χρήματα από το πάρκινγκ– αυτό είναι δεδομένο- και όπως σε άλλες πόλεις έτσι κι εδώ είναι λογικό να πρέπει να πληρώνεις ένα κόμιστρο κάποιες ώρες την εβδομάδα.

Το θέμα είναι πως μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξει ο μηχανισμός που λειτουργεί όλο αυτό στην Καστοριά…

Ανανέωση στα μηχανήματα, στις πινακίδες, ίσως και να εφαρμοστεί σύστημα με μπάρες και υπάλληλο στις εισόδους/εξόδους, ώστε να αποφεύγεται η παρανομία…

Λεπτομέρειες που αλλάζουν την πόλη μας και την κάνουν να φαίνεται λιγότερο ξεχασμένη στο χρόνο…

Τι ισχύει στη Μ. Αλεξάνδρου; Τα μηχανήματα απλά δε λειτουργούν ή δεν ισχύει πλέον το σύστημα;

Ίσως κάποτε δεχόταν και δραχμές γι αυτό υπάρχει το περήφανο αυτοκόλλητο του €!

aboutkastoria.gr

One Comment

  1. Η δημοτική αστυνομία καλό θα είναι να πράξει τα δέοντα και για τα πάμπολλα εγκαταλελειμμένα (χωρίς πινακίδες) αυτοκίνητα – εκτός και αν αυτά ανήκουν σε “ημέτερους”, οπότε δεν τα πειράζουμε. Η πόλη έχει μετατραπεί σε μια απέραντη “μάντρα” αυτοκινήτων χωρίς πινακίδες, σταθμευμένων σε δημόσιους δρόμους, τα οποία – μεταξύ άλλων – στερούν χώρο από όλους τους υπόλοιπους επιθυμούντες να σταθμεύσουν. Θεωρητικά, όποιος παραδίδει πινακίδες, καταθέτει και υπεύθυνη δήλωση για τον ιδιωτικό χώρο που θα αφήσει το αυτοκίνητό του.
    Ή μήπως αυτό δεν ισχύει στην Καστοριά ;;;;;

Back to top button