Καστοριά – Συνταγή: Ρολό με πραλίνα φουντουκιού (φωτογραφίες)

https://3.bp.blogspot.com/-CUuIaEV0nTk/VxM6k3zHf9I/AAAAAAAAG28/B3gRZzmT_wMsyGH8UEp90vC1oFsUwCIrACLcB/s1600/SAM_5609.JPG

Κυριακή σήμερα και φτιάξαμε ένα υπέροχο ρολό για να κεράσουμε τους αγαπημένους μας. Και είναι τόσο απλό και υπέροχο, που δε μπορούμε παρά να το μοιραστούμε μαζί σας. δεν έχω να σας πω πολλά λόγια, παρά να δοκιμάσετε να το φτιάξετε ακόμα και τώρα, επειδή τα υλικά του τα έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας. Και θα δείτε τι θ’ αποκομίσετε όταν το σερβίρετε!
Υλικά:
ρολό
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτάλια γεμάτα κακάο πικρό
γέμιση
1 φάκελο σαντιγί σε σκόνη
το ανάλογο γάλα για την παρασκευή της
3 κουτάλια πραλίνα φουντουκιού
επικάλυψη
2 κούπες από τη σαντιγί που ετοιμάσαμε
νιφάδες λευκής σοκολάτας
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις πάνω- κάτω. Στο ρηχό ταψί του φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα.
Στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε τ’ αυγά με τη ζάχαρη να πήξουν και ν’ αφρατέψουν. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
                                     

Απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 30′.

Μόλις ψηθεί, στον πάγκα της κουζίνας ανοίγουμε μια πετσέτα κουζίνας και τη ραντίζουμε με νερό. Από πάνω αναποδογυρίζουμε το ρολό και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

Αμέσως τυλίγουμε ρολό και αφήνουμε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε την σκόνη με το γάλα για 4′ να ετοιμαστεί η σαντιγί. Αφαιρούμε 2 κούπες για την επικάλυψη. Προσθέτουμε, χτυπώντας πάντα τη σαντιγί, την πραλίνα και φροντίζουμε ν’ ανακατευτούν καλά.
Ανοίγουμε το ρολό, απλώνουμε την  κρέμα πραλίνας και ξανατυλίγουμε προσεκτικά. Καλύπτουμε με τη σαντιγί που κρατήσαμε. Πασπαλίζουμε και τις νιφάδες λευκής σοκολάτας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε χοντρές,απολαυστικές φέτες.

Απίθανα εύκολο το ρολό μας φίλοι μου. Και απολαυστικότατο. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 masasoura.blogspot.com