Καστοριά – Συνταγή: Πέστο βασιλικού (αλά τζενοβέζε)

Πέστο βασιλικού από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα

10 λεπτά
Προετ. 5 | | Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

  • 70 γρ. βασιλικό πλατύφυλλο φρέσκο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 100 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  •  προαιρετικά το ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι (προσποχή να μην πάρουμε το άσπρο μέρος και πικρίσει)
  • αλάτι μια καλή πρέζα
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα

Οδηγίες και tips στο kitchenvillage.gr