ΑθλητικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Παναγιώτης Κώττας: Όχι στη …μεταδιδόμενη μιζέρια (φωτογραφίες)

Φωτογραφίες από ένα άγνωστο στους περισσότερους μέρος της Καστοριάς ανέβασε ο Παναγιώτης Κώττας, αναγράφοντας “Απολαύστε τη στιγμή, όχι στη “μεταδιδόμενη” μιζέρια.”. Πρόκειται για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Καστοριάς στη νότια έξοδο της πόλης.

 

 

 

 

 

 

5 Comments

  1. Και πως να μην είναι άγνωστο αφού οι χώροι αυτοί λειτουργούν για λίγους…. κλειστά κλαμπ

  2. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό άθλημα, που αναπτύσσει την κρίση, την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, που απαιτεί δεξιοσύνη, ναυτοσύνη, δυνατό θεωρητικό υπόβαθρο με πρακτική εφαρμογή και που δίνει τη μέγιστη χαρά του να εκμεταλλεύεσαι τον άνεμο, τόσο για να πας όσο και για να επιστρέψεις στη βάση σου. Είναι η απόλυτα οικολογική ενασχόληση για κάθε ηλικία.

    Α Τ Υ Χ Ω Σ όμως, ενώ υπάρχει η υποδομή και οι εγκαταστάσεις, το έμψυχο δυναμικό και η υλικοτεχνική υποδομή, το άθλημα δεν προβάλλεται όσο θα έπρεπε. Από συζητήσεις που έχω ακούσει, ενώ υπάρχει το ενδιαφέρον του κόσμου για ένταξη και συμμετοχή στις δραστηριότητες, πλανάται η εσφαλμένη εντύπωση ενός “κλειστού” club, φτιαγμένου “από” και “για” ολίγους και εκλεκτούς.

    Η Διοίκηση του ομίλου, θα πρέπει να κάνει ένα γενναίο άνοιγμα προς την Καστοριανή νεολαία (και όχι μόνο), ώστε οι νέοι να πλησιάσουν, να μάθουν τις δυνατότητες που παρέχονται και τις εξελίξεις που προσφέρονται για αθλητική και τουριστική ιστιοπλοΐα.

    Επομένως καταρρίπτεται αβίαστα ο νεανικός αυτοσκοπός, του να διοργανώνονται δηλαδή ανούσιες θορυβώδεις συγκεντρώσεις και δίνεται η δυνατότητα στους νέους μας, να εντρυφήσουν στην υγιή αθλητική ενασχόληση της ιστιοπλοΐας, η οποία απαιτεί άριστη σωματική, πνευματική και γνωστική προετοιμασία, συντείνει στη διάπλαση του χαρακτήρα και ενισχύει το ομαδικό πνεύμα.

    Δεν είναι τυχαίο ότι οι ναυτικές σχολές, είτε του Π.Ν., είτε του Ε.Ν., Ελληνικές και ξένες, έχουν εντάξει στο ωρολόγιο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα την ιστιοπλοΐα, ακριβώς για όλους τους προαναφερθέντες λόγους. Ας γίνει επί τέλους και κάτι αντίστοιχο στην Καστοριά ……

  3. Ιστιοπλοΐα ή Κολυμβητήριο ;

    Μπορεί , δικαιούται κάποιος να προτείνει , να προβάλλει ένα θαλάσσιο σπορ , αν προηγουμένως δεν έχει εξαντλήσει όλες του τις προσπάθειες για πλήρη εξοικείωση των συντοπιτών του με το νερό : δηλαδή την ίδρυση κολυμβητηρίου ;

    Η ” μιζέρια ” υπάρχει , γι’αυτό και ” μεταδίδεται ” , αν δεν υπήρχε δεν θα ……” μεταδίδονταν ” !

    Και , νομίζω , πως η πιο μεγάλη ” μιζέρια ” , είναι να παρακάμπτει κανείς τα θεμελιώδη , τα πρωταρχικά και βασικά , και να αρκείται στα δευτερεύοντα .—

  4. Η Κάλυμνος, ένα μικρό νησί στην εσχατιά των Δωδεκανήσων, διαθέτει δημοτικό κολυμβητήριο …. προσέξτε τις λέξεις – κλειδιά, νησί (δηλαδή γύρω γύρω θάλασσα = εκ γενετής πλήρης εξοικείωση με το υγρό στοιχείο) και Κάλυμνος = περίπου 16.000 κάτοικοι. Αντισταθμίστε τα στοιχεία με την εδώ Καστοριά και τα συμπεράσματα δικά σας.

    Εκεί τώρα τι να έγινε άραγε, ο δήμαρχος να ήθελε, λεφτά να υπήρχαν, διάθεση + μεράκι να περίσσευε ;;; Ποιος να ξέρει …….. ένα ώριμο έργο περατώθηκε και είναι ζήτημα δυο – τριών τηλεφωνημάτων η αντιγραφή – επικόλληση του τρόπου και της μεθόδου. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι ;;;

    Όμως σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι ένα : δημιουργική, στοχευμένη και επωφελής ενασχόληση για τη νεολαία. Δε μπορεί ανούσιες, ομιχλώδεις και θορυβώδεις συνάξεις να προσελκύουν νεαρόκοσμο, τη στιγμή που θα μπορούσαν να αποκομίσουν ωφέλιμη εμπειρία και εντυπώσεις ζωής ασχολούμενοι παντί τρόπω με το υγρό στοιχείο, που αφθονεί στην περιοχή. Δεν είναι το ζητούμενο το ποιο θα είναι το μέσον. Το αποτέλεσμα μετράει και από αυτό κρινόμαστε όλοι μας.

  5. Πρόκειται για το ψωμί κι όχι για το …..παντεσπάντι

    Η κίνηση χαρακτηρίζει και διακρίνει τα ζώα από τα φυτά · ό’τι κινείται είναι ζωντανό : Η κίνηση είναι θεμελιώδες , βασικό υπαρξιακό και προσδιοριστικό χαρακτηριστικό των ζωντανών οργανισμών — και του ανθρώπου .

    Όταν ο άνθρωπος στερείται των θεμελιακών του ιδιοτήτων ( δεν μπορεί να κινείται στο νερό , δεν ξέρει κολύμβηση ) υποβαθμίζεται καίρια η ιδιότητά του ως έμβιου όντος , ως ανθρώπου .

    Υπάρχει ιεράρχηση αξιών , ναι ή όχι ;

    Τι θα ” θεραπεύσει ” κανείς πρώτα , τις βασικές ανθρώπινες ιδιότητες που καθορίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη ( κίνηση ) ή τις δευτερεύουσες ;
    Πώς ενεργεί , πως σκέπτεται κάποιος ο οποίος αρέσκεται να λέει ότι ……..ξεχνάει τον εαυτό του και ασχολείται με τα κοινά ; τι προτεραιότητες βάζει ;

    Κάποιο φαίνεται πως είναι ………γαλαζοαίματοι , συγγενείς της Μαρίας Αντουανέτας , που όταν της λένε πως ο λαός φωνάζει γιατί δεν έχει να φάει ψωμί , αυτή απαντάει : ” Μπά ; και γιατί δεν τρώει παντεσπάντι ; ” ……….

Back to top button