Κόσμος

Φεύγουν από τα δωμάτια ξενοδοχείων τα πλαστικά μπουκαλάκια με είδη περιποίησης!

;Κάποιοι τα χρησιμοποιούν, κάποιοι όχι. Κάποιοι άλλοι τα παίρνουν σπίτι τους, ιδιαίτερα αν είναι γνωστής φίρμας. Αναφερόμαστε στα διάφορα είδη περιποίησης που υπάρχουν στα μπάνια των δωματίων στα ξενοδοχεία. Σαμπουάν για τα μαλλιά και το σώμα, αφρόλουτρο, κρέμα σώματος, ακόμη και after save μπορεί να βρει κανείς ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου και τoν τύπο του δωματίου. Στα περισσότερα ξενοδοχεία, άλλα είδη περιποίησης βρίσκεις στα απλά δωμάτια και άλλα στις σουίτες. Τις περισσότερες φορές βρίσκονται σε μικρά πλαστικά μπουκαλάκια ή σε μεγάλες συσκευασίες για να χρησιμοποιήσεις όσο χρειάζεσαι.
Ωστόσο καθώς στον πλανήτη μας έχει ξεκινήσει πόλεμος κατά των πλαστικών μιας χρήσης, η τύχη αυτών των μικρών πλαστικών φιαλών είναι (ευτυχώς) προδιαγεγραμμένη.
Η Intercontinental Hotels Group (IHG), μια από τος μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εταιρείες στον κόσμο, κάτω από την οποία λειτουργούν δεκάδες ξενοδοχειακές αλυσίδες, που όλες μαζί διαχειρίζονται 843.000 δωμάτια σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε πως σταδιακά θα αποσύρει αυτές τις συσκευασίες από τα δωμάτια της, δηλαδή περίπου 200 εκατομμύρια πλαστικά μπουκαλάκια το χρόνο. Ήδη κάποιες από τις ξενοδοχειακές αλυσίδες της όπως η Six Senses και η Voco, χρησιμοποιούν φιάλες μεγάλου μεγέθους.
Η απόσυρση των μίνι πλαστικών φιαλών από τα ξενοδοχεία της IHG, προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2021, ωστόσο προηγουμένως θα απομακρύνει τα πλαστικά καλαμάκια από τα ξενοδοχεία της και αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους.
Είναι βέβαιο πως το δρόμο αυτό θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες ξενοδοχειακές εταιρείες και θα είναι ένας εύκολος πόλεμος, καθώς (ευτυχώς για το περιβάλλον), αποτελεί και ένα καλό άλλοθι για μείωση του κόστους…

Omorfa Taxidia

 

 

Back to top button