Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Ψαρονέφρι με σπιτικό πουρέ

Ψαρονέφρι με σπιτικό πουρέ από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό ψαρονέφρι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Θυμάρι
1 κουτάλια σούπας πικάντικη μουστάρδα

1 κουτάλι σούπας μέλι

Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες βρασμένες + καθαρισμένες
2 κουτ.σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα(τριμμένη)
μισό κύβο λαχανικών λιωμένο σε λίγο ζουμί απο τις πατάτες
μισή κούπα γάλα
αλάτι, πιπέρι
νερό (εάν χρειαστεί πάλι από αυτό που έβρασα τις πατάτες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνετε  πολύ καλά το ψαρονέφρι και παράλληλα το λαδώνουμε.Ετοιμάζουμε ένα τηγάνι με λίγοι λάδι και τηγανίζουμε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες για να βγάλουν μόνο τη γεύση τους.Ρίχνουμε και λίγο Θυμάρι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του. Βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Στο λάδι που έχουμε τηγανίζει ρίχνουμε την κουτάλια του μελιού και της πικάντικες μουστάρδας και σιγοβράζουμε αυτό το ζουμί να δέσει καλά. Βάζουμε πάλι το κρέας μέσα στο τηγάνι να τραβήξει την σάλτσα και σερβίρουμε με χοντροτριμμένα ροζ πιπέρια .
Για τον πουρέ, αφού βράσουν οι πατάτες μου τις ξεφλουδίζω και τις πατάω με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Αφού τις πολτοποιήσω ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά μου(αν είναι πολύ σφιχτός, προσθέτω νερό από αυτό που έχω βράσει τις πατάτες)και ανακατεύω πολύ καλά.

erasitexnies.blogspot.com

 

Back to top button