Κόσμος

Ανοιξε πυρ επειδή δεν του άρεσε το φεστιβάλ

Χωρίς ακόμη να έχουν διαπιστώσει το κίνητρο του 19χρονου Καλιφορνέζου που άνοιξε πυρ στο φεστιβάλ σκόρδου προ ημερών στο Γκίλροϊ, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τρεις ανθρώπους και να τραυματίσει πάνω από δέκα, οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν χθες ότι ο δράστης φέρεται ότι είχε διαμαρτυρηθεί παλαιότερα για τη διοργάνωση. Παράλληλα, εξετάζονται οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες ο Σαντίνο Ουίλιαμ Λέγκαν, ο οποίος εξασφάλισε όπλο τύπου Καλάσνικοφ, ενδέχεται να είχε συνεργό.

Ο Λέγκαν πυροβολήθηκε και εξουδετερώθηκε σχεδόν αμέσως από την αστυνομία, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, ο φόρος αίματος θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι εκδόθηκαν εντάλματα έρευνας για σπίτι στο Γκίλροϊ, σε σχέση με τον ύποπτο, και για αυτοκίνητο με το οποίο η αστυνομία πιστεύει ότι πήγε στην έκθεση τροφίμων και ποτών. Ο Λέγκαν σκότωσε ένα εξάχρονο αγόρι, ένα δεκατριάχρονο κορίτσι και έναν νεαρό άνω των 20 ετών.

Ο δράστης, ο οποίος κατάγεται από το Γκίλροϊ, αγόρασε το όπλο που χρησιμοποίησε στην επίθεση νομίμως στις 9 Ιουλίου στη Νεβάδα, όπου διέμενε. Από αυτούς που πυροβολήθηκαν, πέντε εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο ιατρικό κέντρο της Σάντα Κλάρα. Τρεις από αυτούς είναι σε σοβαρή ή καλή κατάσταση, ενώ οι άλλοι δύο ζήτησαν να μη δοθεί στη δημοσιότητα κάποια πληροφορία για την κατάστασή τους.

Ο δράστης της επίθεσης έκοψε τον φράκτη για να μπορέσει να μπει στον χώρο όπου γινόταν η έκθεση με τίτλο Gilroy Garlic Festival και να παρακάμψει τους ανιχνευτές μετάλλου και τα υπόλοιπα μέτρα ασφαλείας στην είσοδο. Λίγο πριν από την επίθεση, πόσταρε σχόλια με τα οποία εξέφραζε την απαξίωσή του για τη διοργάνωση.

«Μπλιαχ, ήρθε η ώρα για το φεστιβάλ σκόρδου», σχολίαζε κάτω από μια φωτογραφία ανθρώπων που περπατούσαν στους χώρους της έκθεσης. «Ελάτε να γίνετε λιώμα με τα υπερτιμημένα σκ…ά».

ΑΠΕ

Back to top button