ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Μάκης Βελλίδης: Ο φέρελπις γυμναστής στον χώρο του μπάσκετ

Η Καστοριά μπορεί να υποβιβάστηκε εθελούσια στα τοπικά πρωταθλήματα όμως είχε αξιόλογους ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια και λογικό η επιτυχία να ήταν αναμενόμενη.

Εκτός από παίκτες, προπονητές και παράγοντες οι «γουναράδες» είχαν και εξαιρετικούς γυμναστές. Ένα λεπτό θέμα που λίγοι ασχολούνται και στην ουσία δεν είναι ποτέ στο προσκήνιο οι άνθρωποι αυτό. Το Basket247 θα αγγίξει αυτό το λεπτό ζήτημα για το καλό του ελληνικού μπάσκετ και θα σας παρουσιάζει αυτούς τους αφανείς ήρωες.

Η ομάδα της Μακεδονίας, είχε αρχικά για γυμναστή στη Γ’ Εθνική τον Πέπε Σίλβα, για τον οποίο ουδείς ξέρει ποιος είναι. Όμως, πρόκειται για έναν αξιόλογο γυμναστή που αυτή τη στιγμή και εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται στην Άλμπα Βερολίνου, ενώ έχει περάσει και από τη Βαλένθια αλλά και την Φενέρμπαχτσε γυναικών, ενώ στη πορεία για λίγο χρονικό διάστημα ανέλαβε ο αξιόλογος Γιώργος Χρυσάφης που… οι συστάσεις δεν χρειάζονται. Όλος ο μπασκετικός και μη κόσμος που ασχολείται ενεργά τον γνωρίζει.

Σε αυτόν που έχει μεγάλη σημασία να σταθεί κανείς, είναι ο φέρελπις Μάκης Βελλίδης. Η Καστοριά του έδωσε την ευκαιρία το 2015 και χωρίς ο ίδιος να έχει πολλές εμπειρίες (σε μπασκετική ομάδα) να αναλάβει όλο το κομμάτι φυσικής κατάστασης. Φυσικά, όπως κρίνεται από το αποτέλεσμα τους έβγαλε «ασπροπρόσωπους».

Αν εξαιρέσουμε μερικά διαστρέμματα για τα οποία προφανώς δεν είναι ευθύνη του γυμναστή αν συμβεί, οι «γουναράδες» δεν μέτρησαν όλα αυτά τα χρόνια ΚΑΜΙΑ άλλη απώλεια από τραυματισμούς! Ίσως να ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι η αλήθεια κι αυτό οφείλεται στον εξαίσιο Βελλίδη, ο οποίος πέρασε αμέτρητες ώρες διαβάσματος και εφαρμογής όλων των τεχνικών πάνω στο μπάσκετ.

Επίσης, όταν ανέλαβε είχε το δύσκολο έργο να αποθεραπεύσει παίκτη από έναν δύσκολο χιαστό. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Δαραβίγκας ταλαιπωρήθηκε πολύ από αυτόν τον τραυματισμό, όμως εξαιτίας του προαναφερθέντος γυμναστή κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να επανέλθει.

Σε αντίθεση με άλλες ομάδες που οι τραυματισμοί είναι συχνοί. Το κομμάτι του γυμναστή είναι ένα πάρα πολύ λεπτό ζήτημα και στο χώρο του μπάσκετ που είναι ένα άθλημα με πολλές ατυχίες χρειάζονται τέτοιου είδους προπονητές φυσικής κατάστασης.

Κανείς δεν δίνει σημασία αλλά είναι ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στο χώρο του μπάσκετ αλλά και γενικά στον αθλητισμό.

Γιάννης Λέκος

 basket247.gr

 

 

Back to top button