Κόσμος

Τουρκία: Η τυρκουάζ λίμνη Σαλντά, πόλος έλξης τουριστών (βίντεο)

Η λευκή παραλία και τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης Σαλντά στη νοτιοδυτική Τουρκία, με την εκθαμβωτική της όψη όταν ο ήλιος δύει, προσελκύουν πολλούς επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών ζευγαριών που επιλέγουν να φωτογραφηθούν στις όχθες της πριν ή μετά τον γάμο.

Γνωστή και ως Μαλδίβες της Τουρκίας, η λίμνη που βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία Μπουρντούρ, υπήρξε δημοφιλής προορισμός για τουρίστες τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο Ρίζα Καμίλ, επαρχιακός αξιωματούχος του υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων.

«Η λίμνη παίρνει το χρώμα της από το τυρκουάζ νερό της και τις αμμώδεις παραλίες και σας φέρνει σε έναν ονειρικό κόσμο κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Καμίλ δήλωσε ότι η ιδιαίτερη ομορφιά της λίμνης και των περιχώρων της προστατεύεται για τις μελλοντικές γενιές από μια ειδικά καθορισμένη ζώνη προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Σεφά Σαϊλίκ, ένας γαμπρός που πήγε στη λίμνη για να βγάλει φωτογραφίες γάμου, δήλωσε ότι αυτός και η αρραβωνιαστικιά του ήθελαν ιδιαίτερες αναμνήσεις, περπατώντας πλάι στη λίμνη κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, λίγο πριν από τον γάμο τους.

https://twitter.com/metinozgul/status/1155914364542738432?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1155914364542738432&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.skai.gr%2Fnews%2Fworld%2Farticle%2F410194%2Ftourkia-i-turkouaz-limni-salda-polos-elxis-touriston-foto%2F

ΑΠΕ

Back to top button