Καστοριά – Συνταγή: Γλυκό κουταλιού βερίκοκο 

Καλοκαίρι μαζί με τον πλούτο των τροφών και φρούτων. Φτιάξτε λοιπόν αρχοντικό γλυκό κουταλιού βερίκοκο 

Υλικά
2 κιλά βερίκοκα
1 1/2 κιλό ζάχαρη
Ασβεστόνερο
Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
Εκτέλεση
Βγάζετε μ΄ένα καρφί το κουκούτσι από το βερίκοκα με προσοχή για να μήν ανοίξουν.
Κατόπιν με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρείται την φλούδα.
Βάζετε σε λεκάνη 1 κ.σ. ασβέστη και αρκετό νερό, ανακατώνετε και αφήνετε να μείνει και να κατασταλάξει.
Παίρνετε το ασβεστόνερο και το ρίχνετε στα βερίκοκα.
Αφήνετε να μείνουν 3 ώρες.
Τα ξεπλένετε πολύ καλά με νερό και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά.
Βάζετε μέσα στο βερίκοκο από ένα αμύγδαλο ξεφλουδισμένο.ότι μείνει τα ρίχνεις χύμα μέσα.
Τα αραδιάζετε στην κατσαρόλα, ρίχνετε την ζάχαρη και τα αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο
Την επομένη βράζετε το γλυκό μόνο 20΄λεπτά.
Αφήνετε το γλυκό να μείνει 12 ώρες και το ξαναβράζετε για να δέσει το σιρόπι..
Καλή σας Επιτυχία.

Μαρία

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.