Καστοριά

Μελισσοκομικός Σύλλογος Καστοριάς: Προσοχή των κατοίκων που επισκέπτονται τον Προφήτη Ηλία

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Καστοριάς ενημερώνει τους κατοίκους σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία καθώς και με την ορθή τοποθέτηση μελισσοσμηνών στην περιοχή Προφήτη Ηλία προκειμένου να αποφεύγονται παρεξηγήσεις μεταξύ των μελισσοκόμων καθώς και των τοπικών αρχών. Μετά από συνάντηση μεταξύ των μελών του Συλλόγου φίλων Περιβάλλοντος και με τη Διεύθυνση Δασών Νομού Καστοριάς ανακοινώνουμε τα κάτωθι:

1. Απαγορεύεται η τοποθέτηση μελισσοσμηνών σε απόσταση 25 μέτρων από δημόσιους δρόμους και 30 μέτρα από κατοικημένα σπίτια εκτός αν ο χώρος τοποθέτησης είναι περιφραγμένος με αδιαπέραστο φράχτη ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων από το έδαφος.

2. Πρέπει να υπάρχει συγκατάθεση για αυτήν των χρηστών όσον αφορά ιδιωτικές καλλιέργειες.

3. Πρέπει οι μελισσοκόμοι να αναγράφουν ονοματεπώνυμο τηλέφωνο σε μία κυψέλη ή σε πλαστικοποιημένη πινακίδα τοποθετημένη κοντά στις μέλισσες.

4. Ελάχιστη απόσταση μεταξύ δύο μελισσοκόμων στην ίδια γραμμή 100 μέτρα.

5. Το κάπνισμα των μελισσών να γίνεται προσεκτικά για αποφυγή φωτιάς.

6. Σε περίπτωση ανομβρίας  να τοποθετούνται αυτοσχέδιες ποτίστρες.

Τέλος εφιστούμε την προσοχή για την περίοδο από 10 Αυγούστου έως και 20 Οκτωβρίου όλων των κατοίκων που επισκέπτονται την περιοχή του Προφήτη Ηλία και μην ξεχνάτε ότι οι μέλισσες δεν επιτίθενται ούτε εξαγριώνονται εάν δεν προκληθούν. Μόνο τότε αμύνονται.

Με εκτίμηση το ΔΣ

svouranews.gr

 

 

 

 

Back to top button