Χταπόδι στην κατσαρόλα με πατάτες από την Ελεάννα Βλαχοπούλου
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό χταπόδι καθαρισμένο
1 ξυλάκι κανέλας
2 φύλλα δάφνης
1/3 κουτ. γλ. κύμινο
1/2 κουτ. γλ. μπαχάρι σε σκόνη
100 ml ελαιόλαδο
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
1 κιλό πατάτες κυδωνάτες
2 κουτ. σούπας πελτέ
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
500 ml βραστό νερό
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και το κύμινο.Ζεσταίνουμε το χταπόδι έτσι στη κατσαρόλα για 45 λεπτά.Το χταπόδι θα βγάλει τα υγρά του και θα μαγειρευτεί σε αυτά. Σε ενα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.Αφού περάσουν τα 45 λεπτά του μαγειρέματος προσθέτουμε μέσα στην καταρόλα το μείγμα του τηγανιού, τις πατάτες, τον πελτέ, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το καυτό νερό(για να μην σταματήσει ο βρασμός)Το νερό θα πρέπει να καλύπτει τις πατάτες.Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30 -35 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν το χταπόδι και οι πατάτες. περίπου 1 λεπτό πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτουμε τον άνηθο. Πετάμε την κανέλα και την δάφνη, κόβουμε το χταπόδι σε κομματάκια και σερβίρουμε με πατάτε και σάλτσα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ