ΚαστοριάΠρόσωπα

Ελένη Βουλγαράκη: «Είμαι κατά φαντασίαν ασθενής»!

Η Ελένη Βουλγαράκη που μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε Νοσηλευτική στη Λάρισα, έκανε την πρακτική της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και εκεί αποφάσισε να μην ξαναφορέσει τη λευκή στολή του νοσηλευτή

Στο Google δεν υπάρχουν πολλά για εκείνη. «Πώς να υπάρχουν; Αφού είμαι πράκτορας σε μυστική αποστολή: Κάθε βράδυ φοράω τη στολή μου και σώζω τους ανθρώπους όλου του κόσμου!» λέει στο περιοδικό People και τη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα γελώντας και πίνοντας μια γερή γουλιά καφέ.

Η Ελένη Βουλγαράκη έχει πλάκα. Ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας –πιο διπλανής δεν πάει–, που μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε Νοσηλευτική στη Λάρισα –«να γράψεις ότι πέρασα υπέροχα φοιτητικά χρόνια στη Λάρισα»–, έκανε ύστερα την πρακτική της άσκηση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και κάπου εκεί αποφάσισε να μην ξαναφορέσει τη λευκή στολή του νοσηλευτή –άσε που της ήταν μεγάλη και δεχόταν κάθε λίγο και λιγάκι παρατηρήσεις από τους προϊσταμένους– και να ακολουθήσει άλλους δρόμους ζωής, λιγότερο ταξιδεμένους. Κάπως έτσι βρέθηκε στην τηλεόραση!

Για ποιους λόγους εγκατέλειψες τη Νοσηλευτική; 

Γιατί δεν κατάφερνα να αφήσω τη δουλειά έξω από το σπίτι. Μια φορά πέθανε ένας ασθενής μπροστά στα μάτια μου και επί μία εβδομάδα τον έβλεπα στον ύπνο μου! Ευτυχώς κατάλαβα σχετικά γρήγορα ότι δεν κάνω για νοσηλεύτρια. Επίσης, συνειδητοποίησα ότι έχω αρρωστοφοβία και μικροβιοφοβία. Κατά φαντασίαν ασθενής!

Μπορείς να μου αναφέρεις ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα… 

Τι να σου πρωτοπώ; Ότι πονάει το κεφάλι μου και νομίζω ότι έχω –χτύπα ξύλο!– όγκο στον εγκέφαλο;

Και ο πιο απίθανος λόγος για τον οποίο έχεις επισκεφτεί γιατρό; 

Έχω πάει να τσεκάρω τις φωνητικές μου χορδές, γιατί αισθανόμουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Η μαμά μου δεν με παίρνει πλέον στα σοβαρά αν της πω ότι νιώθω ότι έχω κάτι κακό.

Πηγή: People

peoplegreece.com

 

 

Back to top button