Καστοριά – Συνταγή: Τούρτα παγωτό Oreo με ganache

Τι ζητάει ο οργανισμός τώρα το καλοκαίρι; Άφθονο παγωμένο νερό και φυσικά παγωτό! Τι μας αρέσει να τρώμε τον χειμώνα; Σοκολάτες, μπισκότα και πολλά άλλα καλούδια εκτός ψυγείου. Πως μπορούμε να τα συνδυάσουμε όλα αυτά; Φυσικά με μια πεντανόστιμη τούρτα παγωτό με OREO. Πραγματικά μόλις δοκιμάσετε το πρώτο κομμάτι, δεν θα ζητήσετε τίποτα άλλο. Σας αφήνω με την αγωνία…

Του Σταύρου Βελλίδη

Υλικά

12 μερίδες
  1. Για την βάση:
  2. 308 γρ. Τριμμένα μπισκότα OREO (2 συσκευασίες των 154 γρ.)
  3. 60 γρ. Αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας
  4. Για το παγωτό:
  5. 231 γρ. χοντροσπασμένα μπισκότα OREO(1.5 συσκευασία των 154 γρ.)
  6. 500 γρ. Κρέμα γάλακτος 30-35% λιπαρά
  7. 400 γρ. ζαχαρουχο γάλα
  8. 400 γρ. γάλα εβαπορέ
  9. 1 βανιλίνη
  10. Για την επικάλυψη:
  11. 80 γρ. Κουβερτούρα Nestle Desert 52% κακάο
  12. 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  13. Για το σερβίρισμα:
  14. Βρώσιμες μικρές και μεγάλες πέρλες ζαχαροπλαστικής
  15. 2 σπιτικά μακαρόν ή μισκότα OREO ή σπιτικά μακαρόν

Εκτέλεση

  1. Αρχικά σε ένα ρυθμιζόμενο τσέρκι διαμέτρου 22-24 cm βάζουμε σαν πάτο και στερεώνουμε πολύ καλά ένα φύλλο αλουμινόχαρτο. Έπειτα το ακουμπάμε σε ένα δίσκο ο οποίος θα είναι αυτός που θα παραμείνει τελικά το γλυκό. Εάν διαθέτουμε αποσπώμενη φόρμα της συγκεκριμένης διαμέτρου, παραλείπουμε την διαδικασία ή στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας για περισσότερη σιγουριά.

  2. Κατά δεύτερον, λιώνουμε σε ένα μικρό σκεύος όπως πχ μπρίκι το βούτυρο.

  3. Παράλληλα αποσύρουμε από την φωτιά και θριμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι ή στο γουδί μέχρι να γίνουν εντελώς τριμμένα και σχετικά κολλώδες λόγο της κρέμας τους.

  4. Τα περιχύνουνε με το λιωμένο και κρύο πλέον βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να γίνει σαν μια ενιαία μάζα μπισκότου και γενικά να κολλάει μεταξύ του.

  5. Ρίχνουμε στο σκεύος και πιέζουμε περιμετρικά με το μπρίκι πολύ καλά έτσι ώστε να έχει λεία επιφάνεια και στιβαρό αποτέλεσμα.

  6. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά να παγώσει εντελώς.

  7. Παράλληλα, βγάζουμε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο που φροντίζουμε να έχουμε μια ημέρα πριν παγωμένη ειδάλλως δεν θα γίνει σαντιγί.

  8. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αποκτήσει κορυφές αλλά να μην είναι πολύ σφιχτή. Λίγο πιο σφιχτή από το γιαούρτι.

  9. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει ομογενές.

  10. Κατόπιν προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και την βανίλια μέχρι να τα απορροφήσει.

  11. Τέλος προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα μπισκότα και αναδιπλώνουμε το μείγμα με μια μαρίζ.

  12. Μόλις ανακατεύει πλήρως, περιχύνουμε πάνω από την βάση και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-8 ώρες ή προτιμότερο είναι για 1 νύχτα.

  13. Μετά από 7 ώρες ή την επόμενη μέρα, βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να ζεσταθεί (όχι να κάψει).

  14. Μετά προσθέτουμε την κουβερτούρα, αφήνουμε 30 δευτερόλεπτα να μεταφερθεί η θερμότητα και αναμειγνύουμε με μια μαρίζ.

  15. Βάζουμε 5 λεπτά στο ψυγείο, βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη και ρίχνουμε από πάνω την ganache (το γλάσο σοκολάτας) φροντίζοντας να καλυφθεί μόνο η επιφάνεια και απλώνοντας με την μαρίζ.

  16. Στην συνέχεια διακοσμούμε με βρώσιμες πέρλες ζαχαροπλαστικής και είτε μπισκότα Oreo, είτε σπιτικα μακαρόν.

  17. Εν τέλει βάζουμε μια ώρα στην κατάψυξη να παγώσει και σερβίρουμε την τελευταία στιγμή.

cookpad.com

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.