Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Καίγεται πυκνό πευκοδάσος

Σε δύσβατη περιοχή η φωτιά στην Εύβοια. Μαίνεται η πυρκαγιά ανάμεσα στα χωριά Αγριλίτσα Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη. Εκκενώθηκε νωρίτερα το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος. Η Πυροσβεστική ζήτησε να απομακρυνθούν και οι κάτοικοι από το χωριό Μακρυμάλλη. Μυρίζει παντού καπνό και στην Αττική από το πρωί!

Δραματικές στιγμές από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, που ξέσπασε τα ξημερώματα, στις 03:10, της Τρίτης (13.08.2019) και καίει πευκοδάσος. Η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη ανάμεσα στα χωριά Αγριλίτσα Κοντοδεσπότικαι Μακρυμάλλη. Είναι τόσο μεγάλη η φωτιά που εξαιτίας των ανέμων, ο καπνός φτάνει μέχρι την Αττική και από νωρίς το πρωί παντού μυρίζει με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική!

Η Πυροσβεστική, για προληπτικούς λόγους, ζήτησε την εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς την κατεύθυνση του χωριού! Νωρίτερα, είχε εκκενωθεί, επίσης προληπτικά, και το μοναστήριΜακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος.

Την τελευταία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μια μάχη για να κερδίσουν πόντους, καθώς η φωτιά, εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η αιτία που προκάλεσε τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά, Βαγγέλη Παληό που μίλησε στο ΑΠΕ «η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».

Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται 39 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες.

Επίσης με το πρώτο φως της μέρας επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτεραενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί υδροφόρες της περιφέρειας Στερεάς και των δήμων, όπως επίσης και 8 βαριά χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας.

newsit.gr