ΕλλάδαΚόσμος

Το τρέιλερ της νέας μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου

Λίγους μήνες μετά την οσκαρική διαδρομή του με την «Ευνοούμενη», ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με μια νέα μικρού μήκους ταινία που έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Με τίτλο «Nimic» και σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, η διάρκειας 12′ ταινία αφορά έναν επαγγελματία τσελίστα ο οποίος ζει μια παράξενη εμπειρία στο μετρό, η οποία επιφέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή του. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τον Ματ Ντίλον, ο οποίος πρόσφατα πρωταγωνίστησε στο «Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ» του Λαρς Φον Τρίερ, και την Δάφνη Πατακιά. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως χρέη διευθυντή φωτογραφίας εκτελεί ο Ντιέγκο Γκαρσία, ο άνθρωπος που έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως ο Απιτσατπόνγκ Βερεσεθακούλ («Cemetery of Splendor») και Κάρλος Ρεϊγάδας («Our Time»).

Σχετικά με την ταινία ο Λάνθιμος δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δόθηκε να δουλέψω μια μικρού μήκους, ένα φορμά που συχνά είναι απαιτητικό αλλά ανταποδοτικό. Αναπτύξαμε το σενάριο βασισμένοι σε μια ιδέα που μας ιντρίγκαρε, ενώ είχαμε μεγάλη καλλιτεχνική ελευθερία κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Είναι πάντα απολαυστικό να καλείσαι να σκεφτείς έξω από τα συνηθισμένα και να διαχειρίζεσαι ενθουσιώδεις ιδέες».

Με τη σειρά του ο Ντίλον αναφέρθηκε στο Λάνθιμο λέγοντας: «Είναι σπάνιο ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης σαν τον Γιώργο να γυρίζει μικρού μήκους ταινίες, έτσι ήμουν χαρούμενος που μπορέσαμε να συνεργαστούμε. Στο Γιώργο αρέσει να ρισκάρει και να προσφέρει στο κοινό δύσκολα θέματα για να χωνέψει. Η δομή της ταινίας είναι πολύπλοκη, δεν είσαι πάντα σίγουρος πως καταλαβαίνεις τι συμβαίνει. Ακόμα κι εγώ αναρωτιόμουν κάποιες φορές, αλλά όταν ρωτούσα το Γιώργο να μου εξηγήσει απλώς με κοιτούσε χαμογελαστός. Πιστεύω προτιμά να “μιλούν” οι ταινίες για εκείνον»

ΑΠΕ

Back to top button