Καστοριά – Συνταγή: Τούρτα Ανανά

Ο Αύγουστος στην Ελλάδα δεν είναι απλά ένας μήνας:
Είναι η αγάπη των Ελλήνων για την Παναγία μας.
Είναι η δίψα των πιστών για το βλέμμα της.
Είναι η ευωδία προσευχών στο όνομά Της.
Ο Αύγουστος είναι η ενσάρκωση της άδολης αγάπης των ανθρώπων προς την Μητέρα τους, Το αντίο της μιζέριας και το καλωσόρισμα της Αρχοντιάς Της.

Π.Π
Συνεχίζω με μία πεντανόστιμη

ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΝΑ

Υλικά κρέμας

1 σαντιγί Μόρφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
2 φακελάκια ζελέ ανανά +4 νερό
1 μεγάλη κονσέρβα ανανά [το αλέθεις στο μούλτι]

Εκτέλεση

Χτυπάς τη μόρφατ να αφρατέψει [μόνη της] και μετά ρίχνεις το ζαχαρούχο και τα χτυπάς μαζί.
Προσθέτεις και τον αλεσμένο ανανά και το ανακατώνεις με την σπάτουλα.

Ζελέ.
Βράζεις ένα ποτήρι νερό και διαλύεις τα 2 φακελάκια ζελέ.Αφού λιώσει, προσθέτεις 3 ποτήρια κρύο νερό, ανακατώνεις και το αφήνεις στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στην συνέχεια το παίρνεις και το ρίχνεις σιγά-σιγά στην σαντιγί και ανακατώνεις.
Μην σας ανησυχήσει που η κρέμα θα γίνει νερουλή , βάζοντάς την στο παντεσπάνι και στο ψυγείο θα πήξη.
Θέλει προσοχή ,το παντεσπάνι να μπει σε τάπερ που να εφαρμόζει, να μην έχει περιθώρια στα πλάγια για να μή φύγει η κρέμα ,επειδή θα είναι νερουλή …

Παντεσπάνι 32 νούμερο ταψί 30΄ψήσιμο 180 βαθ.

6 αβγά
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
3/4 του φλιτζ, ζάχαρη
1 μπέϊκιν

Εκτέλεση

Χτυπάς πολύ καλά ζάχαρη και αβγά, προσθέτεις το αλεύρι με το μπέικιν και το ανακατώνεις με την σπάτουλα σιγά- σιγά, και στο ταψί.[Βουτυρωμένο και αλευρωμένο,] εγώ βάζω λαδόκολλα.
Αφού ψηθεί και κρυώσει το κόβεις στην μέση και το βρέχεις με τον ζωμό της κομπόστας.

Κάντε την και θα σας αποζημιώσει η νοστιμιά της.

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.