Ελλάδα

Ο ιός του Δυτικού Νείλου “στράγγισε” τις αιμοδοσίες – Δραματική έκκληση κάνουν οι θαλασσαιμικοί

Δραματική έκκληση προς τους εθελοντές αιμοδότες απευθύνουν οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, να προσέλθουν στις αιμοδοσίες, ώστε να υπάρξει επάρκεια αίματος για να καλυφθούν οι μεταγγίσεις τους.

Τραγικές είναι οι ελλείψεις αίματος σε όλη τη χώρα εξαιτίας της μειωμένης προσέλευσης αιμοδοτών λόγω καλοκαιριού, λόγω αποκλεισμού πολλών περιοχών από την αιμοδοσία για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, αλλά και εξαιτίας σημαντικών ελλείψεων στο ΕΚΑΒ. Ελλείψεις αίματος που έχουν ως αποτέλεσμα να λαμβάνουν λιγότερες μονάδες οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς, ή ακόμα και καθόλου.

Ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, περιοχή στην οποία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από κουνούπια, οι αιμοδοσίες έχουν “στραγγίσει” από αίμα, με αποτέλεσμα δεκάδες πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία να υπομεταγγίζονται.

Είναι δε τόσο μεγάλη η πίεση που ασκείται στους ασθενείς στις αιμοδοσίες, που δέχονται ακόμα απειλές, ότι δεν θα λάβουν αίμα αν δεν βρουν δικούς τους αιμοδότες, όπως αναφέρει μιλώντας στο iatropedia.gr, η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών κα. Βάνα Μυρίλλα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

newsit.gr

Back to top button