Αγρυπνία για την πανήγυρη της Ιεράς Μονής Μαυριωτίσσης

Την ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την απόδοση της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, στις 23 Αυγούστου, πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης Καστοριάς, το γραφικό, ιστορικό και παλαίφατο αυτό Μοναστήρι του 11ου αιώνος. Έχουμε απολαύσει μέχρι σήμερα ιδιαίτερη προστασία από την Παναγία κι έχουμε ανάγκη να της καταθέσουμε αυτά που μας απασχολούν, και ως πρόσωπα και ως κοινωνικά σύνολα. Γι’ αυτό και χρειάζεται να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να συνομιλήσουμε μαζί της εκείνο το βράδυ της εορτής της.

Έτσι, την Πέμπτη το βράδυ, 22 προς 23 Αυγούστου, και από ώρα 8.30 μ.μ. έως 1.00 π.μ. θα τελεσθεί Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ και με την παρουσία του Ιερού Κλήρου της επαρχίας μας.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά και ευλογία για όλους η παρουσία και η συμμετοχή σας στην Ιερά Αγρυπνία στο ιστορικό αυτό Μοναστήρι, το οποίο είναι το επίγειο ενδιαίτημα της Παναγίας μας. Έχουμε να πούμε πολλά στην Παναγία εκείνο το βράδυ. Ας προσευχηθούμε για τα πολλαπλά προβλήματα που τυραννούν την ζωη μας, και είμαστε σίγουροι ότι η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας, που είναι και δική μας μητέρα, θα ακούσει την φωνή της καρδιάς των παιδιών της και θα μας χαρίσει πλούσια την χάρη της και την εκπλήρωση των ευγενών επιθυμιών μας.

Ιερά Μητρόπολη Καστορίας