Καστοριά

Όλα τα ονόματα που ακούγονται για τις θέσεις των νέων Αντιδημάρχων

Λίγες ώρες πλέον πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και ελάχιστες ημέρες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους, κορυφώνεται η αγωνία αλλά και ο ανταγωνισμός μεταξύ των ενδιαφερομένων για τις έμμισθες, όλες πλέον, θέσεις των αντιδημάρχων του κ. Γιάννη Κορεντσίδη.

Της Θεοδώρας Κωτσοπούλου

Στο πολιτικό αυτό «μπρα ντε  φερ» υπάρχουν δυο κυρίαρχα στρατόπεδα: οι «παλιοί» ή «ψημένοι» από τη μία και οι «νέοι» και «ενθουσιώδεις» από την άλλη πλευρά.

Οι μεν προτάσσουν την εμπειρία και γνώση που έχουν αποκτήσει σε προηγούμενες θητείες ή πολιτικές ενασχολήσεις ενώ οι δε τονίζουν τον ζήλο και το άμεμπτο της πρώτης τους ενασχόλησης, χωρίς κανένας να αναφέρεται στις ικανότητες και δεξιότητες που απαιτούνται.

Εκτός από τα άτυπα στρατόπεδα, υπάρχει και το ατομικό συμφέρον φυσικά, όπου ο καθένας προσπαθεί, με όποιο τρόπο και μέσο μπορεί να διεκδικήσει μια έμμισθη θέση. Έτσι, οι παλιοί Πέτρος Τόσκος και Διονύσης Λίτσκας διεκδικούν έντονα την αντιδημαρχία πρασίνου και καθαριότητας, με επικρατέστερο τον κ. Λίτσκα , αφού ο κ. Τόσκος φαίνεται να οδεύει προς ΔΕΥΑΚ.

Οι έτεροι «Αγγελικοί» Λάζαρος Ζήσης, Δημήτρης Στυλιάδης και Στυλιανός Φουλιράς δεν φαίνεται να αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκιο αντιδημάρχου με τη σκέψη να συνεχίσουν ως πρόεδροι στα νομικά πρόσωπα που βρίσκονται μέχρι τώρα οι δυο πρώτοι μονάχα.

Το όνομα του κ. Κωνσταντίνου Τσανούσα ακούγεται έντονα για την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ ο κ. Κίμων Μιταλίδης φαίνεται να απομακρύνεται από τα οικονομικά και να οδεύει προς το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όσον αφορά τους «νέους», το υψηλό σκορ του κ. Τριαντάφυλλου Παπαδόπουλου ίσως τελικά του επιφέρει τη αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ το όνομα του κ. Σάκη Ρήμου ακούγεται για τον Προγραμματισμό.

Η θέση των οικονομικών φαίνεται να αποτελεί θέμα γένους θηλυκού με τις έμπειρες λογίστριες Όλγα Θεοχάρη-Παπαδάμου και Εριφύλη Κορεντσίδου να διεκδικούν την αντιδημαρχία επί ίσοις όροις.

Επίσης, πολύ δυνατά ακούγεται το όνομα του Χρήστου Μουρατίδη, γραμματέα στον σύλλογο φίλοι Περιβάλλοντος, για την αντιδημαρχία Τουρισμού και Πολιτισμού.

Τέλος, την αντιδημαρχία του κ. Τέρψη, δηλαδή την αγροτική ανάπτυξη και πολιτική προστασία, επιθυμεί έντονα ο κ. Θεόδωρος (Άκης) Λιάμης, γυμναστής στο επάγγελμα, με έντονο το ενδιαφέρον του για τα «θέματα αποχιονισμού»!

Όλα αυτά τα σενάρια βέβαια στηρίζονται σε διαρροές, ελεγχόμενες και μη, από το περιβάλλον του κ. Κορεντσίδη και αίρουν πολλών επιφυλάξεων, που πολύ σύντομα θα επιβεβαιωθούν ή διαψευστούν.

kastoria365.gr

 

Back to top button