«Θερίζει» ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη με 21 κρούσματα!

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη, με τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα στην περιοχή να φτάνουν πλέον σε 21.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του XanthiNea, τα 13 από τα 21 κρούσματα αφορούν ασθενείς με εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Πρόκειται δηλαδή για ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά ασθενών, ενώ ήδη σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών και κατοίκων της περιοχής δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τουςαπό τον ιό στην Ξάνθη. Μια ηλικιωμένη γυναίκα στον Νέο Ζυγό και ένας ηλικιωμένος άνδρας στην Μάνδρα.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στον Δήμο Τοπείρου, με τους ασθενείς από τον ιό να ανέρχονται σε οκτώ ενώ ακολουθούν ο Δήμος Αβδήρων με επτά κρούσματα και ο δήμος Ξάνθης με έξι.

«Καλπάζει» ο ιός στη Θράκη

Την ίδια στιγμή ο ιός έχει κάνει την εμφάνισή του και σε άλλες περιοχές της Θράκης ενώ ιδιαίτερα αισθητή είναι η παρουσία του και στην Καβάλα. Στην Κομοτηνή τα κρούσματα ανέρχονται σε τρία και ένα κρούσμα έχει καταγραφεί στον Έβρο, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων του ιού στην Θράκη να ανέρχεται σε 25!

Στην Καβάλα συνολικά 22 άτομα έχουν νοσήσει από τον ιό μέχρι στιγμής με τα περισσότερα κρούσματα να εντοπίζονται στον Δήμο Νέστου.

xanthinea via newsit.gr