Καστοριά – Συνταγή: Κεκάκια με καρότο

Κεκάκια με καρότο από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
2 1/2 κούπες αλεύρι φαρίν άπ
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα καρότο τριμμένο
ξύσμα απο ενα πορτοκάλι
1 φλιτζ. καφέ χυμό πορτοκάλι
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το καρότο,το ξύσμα πορτοκαλιού,το λάδι, την βανίλια και τον χυμό και τέλος το αλεύρι αφού το κοσκινίσουμε.Μόλις αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα μοιράζουμε σε φόρμες είτε στην μεγάλη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά(αν επιλέξουμε φορμίτσες) και περίπου 50 λεπτά αν επιλέξουμε την φόρμα του κέικ. Προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε επάνω σταγόνες σοκολάτας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!