ΑθλητικάΚαστοριά

Στους 2ους Μεσογειακούς Παράκτιας Κωπηλασίας η Θ. Εμμανουηλίδου

Με 15 αθλητές, 8 κορίτσια και 7 αγόρια, θα πάρει μέρος η Ελλάδα στα αγωνίσματα Παράκτιας κωπηλασίας στους αντίστοιχους 2ους Μεσογειακούς αγώνες που θα φιλοξενηθούν στην Πάτρα από την Κυριακή 25 έως τις 31 Αυγούστου.

Συνολικά στην διοργάνωση που περιλαμβάνει 11 διαφορετικά αθλήματα θα πάρουν μέρος περίπου 700 αθλητές από 26 χώρες όλες όσες αποτελούν την δύναμη της ΔΕΜΑ .

Το αγώνισμα της Παράκτιας Κωπηλασίας , το Μπιτς Σπριντ θα διεξαχθεί από 25-27 Αυγούστου στην εγκατάσταση «Ήρα» στην πλαζ της Πάτρας και όπως περιγράφεται από τους διοργανωτές :

Αποτελείται από δύο τμήματα: Από ένα στο οποίο οι αθλητές (ένας από κάθε πλήρωμα όταν είναι απο δυο και πάνω) τρέχουν στην άμμο και τη θάλασσα απόσταση μεταξύ 10 έως 50 μέτρων και από ένα στο οποίο κωπηλατούν 250 μέτρα. Κατά την κωπηλατική διαδρομή υπάρχουν δύο ξεχωριστές διαδρομές αποτελούμενες από 3 ιστιοπολικές σημαδούρες όπου οι κωπηλάτες θα πρέπει να περάσουν με slalom ανάμεσα από αυτές να κάνουν αναστροφή στην τρίτη και τελευταία σημαδούρα και κατά την επιστροφή να περάσουν ξανά με slalom. Έπειτα αφήνουν το κωπηλατικό σκάφος στην ακτή και τρέχουν (ένας άλλος του πληρώματος)  sprint προς την αψίδα τερματισμού όπου και τερματίζουν .

Πρόκειται για ένα απαιτητικό αλλά και μαζί θεαματικό αγώνισμα που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και κρατάει άσβεστο το ενδιαφέρον θεατών και συμμετεχόντων.

Στο αγώνισμα έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές-τριες από την Ιταλία, το Μονακό, τη Γαλλία την Κροατία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Αλγερία, την Τυνησία και την Αλβανία.

Την Τρίτη ο αγώνας θα μεταδοθεί από τις 09:00 ως τις 13:00 από το ΙΟΝΙΑΝ ΤV

Αναλυτικά η σύνθεση της Ελληνικής ομάδας:

ΑΝΔΡΕΣ: Κων/νος Ζηντιρίδης (μονό),Παν.Τσιβόγλου-Κων.Χατζηπατέρας (διπλό), Πέτρος Μπαλλής-Γιαν.Πεκόπουλος-Τσικαρδάνης-Παν. Υψηλάντης-Μιχ. Καλέντζης-Παν.Γκέκα (Τετραπλό μετά πηδαλ.)

 ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Ζωή Φίτσιου (μονό),Βαρβ.Στρατή-Ευσ.Πρίγκου (διπλό), Θωμ Εμμανουηλίδου – Ελισ. Αναστ. Μπουρμπου – Δημ.Κουκλοτίδου – Ελ.Πουλοπούλου – Παν.Γκέκα.

Προπονητές συνοδοί είναι ο Αποστόλης Γκουντούλας και ο Ανδρέας Λυγγερίδης ενώ αρχηγός της αποστολής   είναι ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Μωυσίδης.

kopilasia.gr

Back to top button