ΑθλητικάΕλλάδαΚόσμος

Σκουρτόπουλος: «Τεράστια επιτυχία η τετράδα»

Τεράστια επιτυχία χαρακτήρισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος την είσοδο της εθνιής μας ομάδας ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας:
«Νιώθω αισιόδοξος, αλλά το κρατάω για τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα και δίχως κακοτυχίες θα φτάσουμε στα προημιτελικά και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στις 11 Σεπτεμβρίου στο κρίσιμο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να μας φέρει στην τετράδα και κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή είναι η μεγάλη πόρτα, όπως λέμε εμείς.

Προέχει, όμως, να ξεκινήσουμε με βήματα αργά και σταθερά. Πρώτος στόχος είναι το ματς με το Μαυροβούνιο, δεύτερος το 3-0 στον όμιλο, τρίτος ο αγώνας για την οκτάδα και έπειτα όλα παίζονται. Η τετράδα θα είναι τεράστια επιτυχία», είπε  ο Έλληνας ομοσπονδιακός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Documento.

«Το άγχος μου έφυγε από την τρίτη μέρα, όταν είδα πόση διάθεση για δουλειά και επικοινωνία υπήρχε με την ομάδα. Το μοναδικό ζητούμενο ήταν η ομαλή ένταξη του Γιάννη, αφού τα υπόλοιπα παιδιά λίγο πολύ είχαν παρουσία στα παράθυρα. Από το ξεκίνημα είδα ότι αυτοί οι τύποι ήρθαν έτοιμοι για όλα και με 90% βαθμό ετοιμότητας. Η μηχανή δουλεύει ρολόι», πρόσθεσε, ενώ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι σαν να μην έφυγε ποτέ και αφομοιώθηκε πολύ γρήγορα. Άνθρωπος θετικός από γεννησιμιού του είναι ο Γιάννης. Ως άτομο δεν έχει αλλάξει πολύ. Βεβαίως, αποτελεί πια το brand name όχι μόνο των Μπακς, αλλά και ολόκληρου του ΝΒΑ. Όλοι μας νιώθουμε καλύτερα, όταν τον βλέπουμε δίπλα τους. Είναι σημαντικό που οι άλλοι παίκτες τον αναγνωρίζουν και τον σέβονται, ώστε να σεβαστεί και ο ίδιος τις απαιτήσεις που έχουμε από αυτόν. Ο καθένας βέβαια έχει τη δική του οντότητα και προσωπικότητα. Περιμένουμε στην Κίνα ολόκληρη την ηγετική ομάδα των Μπακς, από τον προπονητή Μάικ Μπουντενχόλζερ, μέχρι και τον GM Τζον Χορστ. Όλοι θα έρθουν!

Μαζί με τους Μπακς καταρτίσαμε το πλάνο σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού του Γιάννη. Δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι, όπως και ο ίδιος. Είναι διαφήμιση και για τους Μπακς η παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ξέρεις τι πρόβλημα έχουμε; Κανείς δεν τολμάει να ζητήσει από τον Γιάννη να κατεβάζει ταχύτητα πότε πότε! Ακόμη και όταν έχουμε συμφωνήσει να μένει στον πάγκο για ένα δεκάλεπτο, εκείνος θέλει να παίζει. Έρχεται κάθε λίγο και με ρωτάει: “Κόουτς, μήπως άλλαξες γνώμη;».

ΑΠΕ

Back to top button